Siyaset Erdoğan: Afganistan'da halkın iradesi tecelli etti
Paylaş
Erdoğan: Afganistan'da halkın iradesi tecelli etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, günübirlik ziyarette bulunmak üzere gittiği Kabil'de Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani ile görüştü. Ortak basın toplantısında konuşan Erdoğan "Afgan halkı ilk defa bir seçimle yeni yönetimini oluşturdu. Halkın iradesi tecelli etti" dedi

Devlet Başkanlığı Sarayı'nda düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Erdoğan, Afganistan'ın yeni Devlet Başkanı Gani'yi tebrik etti.Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Afgan halkı ilk defa bir seçimle yeni yönetimini oluşturdu. Halkın iradesi tecelli etti" dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, "Afganistan'da bir milli mutabakat hükümetinin kurulmuş olması birlik beraberliğin geleceğe yansıması noktasında çok önemliydi. Bunun başarılmış olması her türlü takdirin üstünde. Bundan dolayı değerli kardeşimi kutluyorum. İnanıyorum ki, Afganistan'ın bundan sonraki yürüyüşü çok daha farklı olacaktır" diye konuştu.

"Önemli bir adım İstanbul süreci olarak bilinen, biliyorsunuz Pakistan, Afganistan ve Türkiye olarak başlayan bir süreç vardı. Bu sürecin aynı kararlılıkla devamını, bugün aramızda yine teyit ettik" diyen Erdoğan, "Halkı Müslüman olan bu üç ülkenin dayanışması, bundan sonraki süreçte de beklentilerimiz içerisinde kararlı bir şekilde gerçekleşmesi gereken programlardır, planlardır" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

ASKERİ TÖRENLE KARŞILANDI

Kabil Uluslararası Havalimanı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Türkiye'nin Kabil Büyükelçisi İsmail Aramaz ve Afgan yetkililer karşıladı. Erdoğan ve beraberindeki Türk heyeti, Kabil Uluslararası Havalimanı'ndan kalabalık araç konvoyuyla Kabil Devlet Başkanlığı Sarayı'na geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani tarafından askeri törenle karşılandı.

İki ülkenin milli marşlarının okunmasının ardından şeref kıtasını denetleyen Erdoğan ve Gani, ülke bayraklarını da selamladılar. Erdoğan onuruna 21 pare top atışı yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Afganistan ziyaretinde Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız eşlik ediyor.