Siyaset Erdoğan, AK Parti'nin Büyük İstanbul Mitingi'nde konuştu
Paylaş
Erdoğan, AK Parti'nin Büyük İstanbul Mitingi'nde konuştu

AK Parti Büyük İstanbul Mitingi'ni Yenikapı'da düzenliyor. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan mitingde konuştu

24 Haziran'da yapılacak seçimler öncesi AK Parti Büyük İstanbul Mitingi'ni Yenikapı'da düzenledi. Mitinge katılan eski Başbakanlardan Tansu Çiller sahneye çıkarak halkı selamladı. Ardından Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Erdoğan eşleriyle miting alanına geldi. Erdoğan'dan önce Başbakan Yıldırım sahneye çıktı. Başbakan Yıldırım'ın konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan sahneye çıktı.

Haberin Devamı

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

Aşkım, sevdam, yarim İstanbul. Yoldaşım, sırdaşım, sığınağım İstanbul.

Şehitlerimizin evlatlarının Babalar Günü'nü tebrik ediyorum. Böyle bir günde biz de en baba mitingimizi İstanbul'da yapıyoruz.

"CHP'NİN OLDUĞU YERDE ÇÖPLÜK, PİSLİK, SUSUZLUK VE KİRLİ HAVA VAR"

24 Haziran'da bir destan daha yazacağız, vakit birlik vakti diyeceğiz. İstanbul kararını vermiş, 24 Haziran Demokrasi bayramımız şimdiden hayırlı olsun.

Şimdi soruyorum burada İstanbul var, İstanbul'da bizim içme suyumuz var mı? Genç kardeşlerimiz bunu bilmez İstanbul'da 1994'te içme suyu bulabiliyor muydunuz? Çöp dağları yükselmiş miydi. Ve bunun yanında kirli havayı soluyor muydunuz. Peki İstanbul'u kim yönetiyordu? Cumhuriyet Halk Partisi. Ümraniye'de çöp dağları var mıydı? Kim vardı yine Cumhuriyet Halk partisi. Kaç kişi öldü orada? 39 kişi... İşte CHP bu CHP'nin olduğu yerde çöplük, pislik, susuzluk ve kirli hava var. Haliç pislikten geçilmiyordu. Kim vardı? Yine CHP.

Haberin Devamı

"HADDİNİ BİL"

Rant odaklarının saldırılarını püskürttük Bay Muharrem... Bak, yolsuzluklardan falan bahsediyorsun, haddini bil. Bizim yaptığımız yatırımlara kör müsün, görmüyor musun bu yatırımları? Adam tam kör. Adam soygunlardan bahsediyor, haddini bil.

Maaş ödemelerini dahi güçlükle yapabilen bir ülkeden, memurunu enflasyona ezdirmeyen bir ülkeye biz getirdik. O CHP zihniyeti, Menderes gibi insanları ipe götürdü. Ey Muharrem, Menderes ve arkadaşları ipe götürülürken siz ne yaptınız?

"BU BORCU BİZ SIFIRLADIK"

İnsanların yaşamaktan usandığı bir şehri 4.5 yılda güven adasına çevirdik, İtibarını yeniden kazandırdık. Bizim yaptığımız yatırımları görmüyor mu? Bizde icraat var, laf değil. Bay Muharrem 23,5 milyar dolar IMF'ye borç vardı. Bu borcu biz sıfırladık.

Bay Muharrem, bak ben laf salatası yapmıyorum, icraattan bahsediyorum. Sen de bir şeyden bahset, şunu yapıyorum de...

ELAZIĞ'A MİLLET BAHÇESİ

Elazığ'da yaklaşık 26 dönümlük yeri, hemen süratle TOKİ yeni projesini hazırlıyor, çarşambaya kadar ilk taslağı bize getirecek. Orayı da Elazığ'a bir millet bahçesi olarak kazandırıyoruz. Güzel bir yere bir şehitler anıtı da koyacağız.

Haberin Devamı

5 BİN KİŞİLİK CAMİ

AKM'yi yıktık ama şimdi Türkiye'nin bir numaralı opera binasını yapıyoruz. Taksim özellikle cuma günü ciddi sıkıntı yaşıyordu. Buraya büyük bir cami yapalım dedik. Şimdi yolun sol tarafına 5 bin kişilik cami yapılıyor. Kuleli Askeri Lisesi'ni de müzeye dönüştüreceğiz.

YASLI ADA

Yaslı ada vardı ya, o yaslı adayı biz Demokrasi ve Özgürlükler Adası'na çeviriyoruz. Haliç'te bir bilim ve teknoloji merkezi kuruyoruz. Haliç Tersanesi'ni bilim ve teknoloji merkezi yapıyoruz. Hazırlıklar tamam. Süratle yıkımı yapılacak ve Avrupa'nın en büyük bilim ve teknoloji merkezi olacak.

ATATÜRK HAVALİMANI MİLLET BAHÇESİNE DÖNÜŞTÜRÜLECEK

Atatürk Havalimanı'nın tamamını millet bahçesine dönüştüreceğiz.

Halkalı-Kapıkule hızlı tren hattının ihalesine, 2018 sonunda çıkılacak. 2022 yılında tamamlayıp hizmete almayı planlıyoruz..

PUTİN'LE ANISINI ANLATTI

Bay Muharrem senin havsalan böyle bir havalimanını (İstanbul Yeni Havalimanı) alır mı? Zaten kafadan karşı çıktılar. 'Ne işimiz var bizim havalimanıyla'...Kanal İstanbul...'Ne işimiz var 'diyor bizim Kanal İstanbul'la..Hale bak hale..."Takmış kafayı bizim külliyeye. Zaten ustası da öyleydi. Gelmeyeceğim dedi sonra kuzu kuzu geldi. Bir hatıramı anlatacağım. Sayın Putin bir ziyaret yaptı. İlk gelişi. Bizim salonda kendisiyle konuşuyoruz şöyle bir süzdü her tarafını. Ayrılırken “büyük devlet olmanın alameti farikası budur” dedi.

Haberin Devamı

ADALAR'DAKİ ATLARLA İLGİLİ KARAR

Adalar'daki faytonlarda kullanılan atlarla ilgili vicdan yaralayan görüntülere şahit oluyoruz. Atları faytonların boyunduruğundan kurtarıp özgürlüklerine kavuşturmak için bir çalışma yürütüyoruz. Hayvanseverler, ister ev, ister sokak... Bunlar üzerindeki çalışmaları 5119 yasayı çok daha farklı bir şekilde ele alıp değerlendireceğiz. Bu operatör (Sakarya) bugün tutuklandı, olayın kabul edilebilir hiçbir yanı yok ama bu hassasiyeti göstermek önemli.

Batı 24 Haziran'a bakıyor. Neyi bekliyor? Acaba Erdoğan nasıl çökecek? Batıya'da ders vermeye hazır mıyız?

(İnce) Arşivlerde bu seçimlere kadar senin camide namaz kılarken çekilmiş tek bir resmin var mı?

Meğerse bunların vizyonu kek kadar. Sadece sözleri değil hayatları da yalan. Bu pek açıklanmış bir şey değil ama zannediyorum sosyal medyada bu yayınlandı. Yalova'da kendisinin (Muharrem İnce) dershane müdürlüğü yaparken hukuksuz bir şekilde öğretmen çalıştırdığından ve bu yüzden çok büyük cezalar ödediğinden hiç bahsetmiyor.

Haberin Devamı

CHP'nin baskıcı karakteri değişmez. İftira ve yalan siyasetleri devam ediyor. Sen İstanbul'dan Yalova'ya giderken neden Körfez'i dolaşmıyorsun? Demek ki işine yarıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önce Başbakan Binali Yıldırım konuştu. İşte Yıldırım'ın konuşmasından satır başları...

İstanbul bugün Recep Tayyip Erdoğan'ı bağrına basıyor. Dünyanın kalbi İstanbul. Baş şehirlerin baş şehri İstanbul. İstanbul bizim yol arkadaşımız. Sevgili İstanbullular Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum. Bu ay iki bayram var. Birinci bayramımızı yaptık. Haftaya Pazar günü 24 Haziran seçim zafer bayramına İstanbul hazır mısın? 15 Temmuz sonrasında Yenikapı ruhunu başlatan şehir. Yeni bir seçime gün sayıyoruz. 24 Haziran'da biz bu yıkım ekibine hak ettikleri dersi verecek miyiz? Ağızlarından bir hayır kelime çıkmıyor bunların. Tek bir dikili ağaçları yok. Şimdi meydanlarda bol keseden atıyorlar. Ortada bir eseriniz var mı? Bir iziniz var mı? Millet neye göre size destek versin? Millet söze bakar. Sözü kimin söylediğine bakar ona göre karar verir. AK Parti'nin Türkiye'nin her köşesinde izi var. İstanbul biliyor ki hizmet denilince akla Recep Tayyip Erdoğan gelir, AK Parti gelir.

Bugünlere nasıl geldik? Bu seçime nasıl geldik? Hatırlayın terör azmış darbe tehditleri ülkenin kaderi olmuş. İşte böyle bir çıkmazda bir yiğit çıktı. Dedi ki 'Artık Türkiye'de hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. Yakın ışıkları Türkiye aydınlansın.' Darbecilere FETÖ'cülere, DEAŞ'a, PKK'ya hak ettiği dersi verdik mi? Ülkemizi terör belasından kurtardık mı? FETÖ'cülere o geceyi zindan ettik mi? O gece alçaklar hak ettikleri cezayı gördü. Bugün PKK'yı, FETÖ'yü ağzına alamayanlar ülkeyi yönetmeye talip oluyorlar. İnşallah önümüzdeki pazar günü yapılacak seçimler Türkiye'nin muassır medeniyetler seviyesine giden yolda yeni bir başlangıcı olacak. Siz siz olun mutlaka sandığa gidin. Gitmeyenleri teşvik edelim. Bu seçim önemli bir seçim.

Mitinge katılan eski Başbakanlardan Tansu Çiller sahneye çıkarak halkı selamladı.