Siyaset Erdoğan: Arkadaşlarımızı yedirmeyiz
Paylaş
Erdoğan: Arkadaşlarımızı yedirmeyiz

Başbakan Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile ilgili iddialara ilişkin, 'Ağzı olan konuşur. Biz bürokratlarımızı kimseye yedirmeyiz, sonuna kadar sahip çıkarız. Yol arkadaşlarımıza vefasızlık bizim kitabımızda yok' dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kosova'ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yaptı.

Başbakan Erdoğan, Priştine Havalimanı'nın açılışını yapacak, temaslarda bulunacak ve Prizren'de, Kosova'da yaşayan Türklere hitap edecek.

Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan şunları söyledi:

Bölge için çok önemli bir yatırım olan ve ekonomik ilişkilerin gelişmesine destek sağlayacak havalimanının açılışını gerçekleştirmiş olacağız. Kosova’nın üst düzey yöneticileriyle görüşmelerde bulunacağım. Kosovalılara hitap edeceğim. Buradaki askerlerimizle beraber olacağım.

İşbirliği imkanlarını ele alacağız. Hükümet olarak balkanlarda kalıcı barışın tesisi için her zaman samimi gayretler içerisinde olduk. Dostane ilişkilerimiz mevcut ve bunu geliştirmeye devam ediyoruz. Bu ziyaretimin ikili ilişkilere fayda sağlayacağını düşünüyorum.

SORU-CEVAP

Meclis'te başörtüsüyle ilgili siyasetle ilgili MHP, BDP'den olumlu mesajlar geldi. CHP soğuk yaklaştı. İçtüzük değişikliği gerekli mi?

Herhangi bir içtüzük değişikliğine gerek yok, şartlar buna müsaittir. Milletin seçtiği başörtülü vekiller görevini yapabilir. Bu konuyla ilgili tavrımız çok net. Destekliyoruz.

HAKAN FİDAN İLE İLGİLİ İDDİALAR

Ağzı olan konuşur ve konuşuyor. Kimseye neden böyle dedin deme hakkımız yok. İsrail açıklamasını yaptığına göre bu açıklamaya inanırız. Önemli olan biz kendi bürokratlarımıza, siyasi mücadeledeki arkadaşlarımıza bir şey olmadığı sürece biz bu arkadaşlarımızı yedirmeyiz. Bu arkadaşlarımızın arkadaşındayız. Bunlar yol arkadaşlarımız. Bunun için de TSK’dan arkadaşlarımız da var. Karşımıza bir belge gelmediği sürece o onu dedi bu bunu dedi diye biz sırtımızı dönmeyiz.

FÜZE SİSTEMLERİ

Burada aranan özelliklerden bahsettik. Fiyatların uygunluğuna varıncaya kadar konuştuk. Biz böyle bir adımı attığımız zaman isteriz ki bunun üretimini ülkemizde de yapalım. Buna evet denilmediği sürece bu bizim için değerlendirme puanıdır. Arkadaşlarımız bu puanlamayı değerlendirir karşımıza çıkarır. Biz icrada konuşuruz, arkadaşlar bir sunum yaparlar. Nihai kararımızı veririz. Müsteşarlar siz görüşmeleri başlatın nihai kararı verelim deriz

En uygun şartlar Çin’in göstermektedir. Bu çalışmayı müsteşar yetkilileri Çin’le görüşme yapmaktadır. NATO bu kararı vermekte bu kadar hassassa Rusya’daki kimyasal silahları envanterinden çıkartır. Biz belirlenen konsepte aykırı bir şey yok. Çin’le zaten ortak tatbikat da yaptık. Bunlar NATO’nun bilgisi bizim bağımsızlık anlayışımız kimsenin gölgelemeye hakkı yoktur

AB MÜZAKERELERİ

Kaybedilmiş çok büyük zaman var. Bizim 50 yıllık AB sürecinde yaşadığımız olaylardır. Liderlerin katıldığı bir süreçten, liderlerin katılmadığı bir sürece geçtik. Fransa’nın bu işe müdahalesi bu işi olumsuz etkiledi. Sarkozy döneminden bahsediyorum. Ama bu süreç son bulmuş gözüküyor. Üç faslı aştık. Bu Türkiye’ye yönelik Almanya’nın da Merkel’in yaklaşımı bakımından önemlidir. Çok daha süratle yol alabileceğiz.

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI

Önce kapısı kapalı olanın kapısını çalmaya gerek yok. Öyle bir arayış içinde de değiliz. Üzerinde 4 partinin mutabık kaldığı 48 maddeyle ilgili hemen süratle gelin meclisten geçirelim çalışmalar devam etsin, mutabık kalınanlar geçsin dedim. Buna yanaşılmadı. 60 maddeye çıkarıldı. Bu konuda da Sayın Kılıçdaroğlu bunları meclisten geçirebiliriz dedi. Biz de arkadaşlarımızla görüşün dedik.

“BİZ ŞART KABUL ETMİYORUZ”

Diğer partilerin katılıp katılmaması önemli değil. CHP ile bu maddeleri geçirelim dedik. Biz şart kabul etmiyoruz. Üzerinde mutabık kalınan maddeler bunlardır. Yok onu da yaparsak falan yok. Herhangi bir şart öne sürmeden bu 60 maddeye varsalar yola devam ederiz. Ama yok derlerse yapacak bir şey yok. Meclis başkanımızın kararı sondur. Biz de bu karara uyarız.

Haberin Devamı