Siyaset Erdoğan: 'Ben istemiyorum' tavrı faşizandır
Paylaş
Erdoğan: 'Ben istemiyorum' tavrı faşizandır

ODTÜ'de çıkan olaylarla ilgili konuşan Erdoğan: 'Ben yaptım' tavrı ne kadar yanlışsa 'Ben istemiyorum olmayacak' tavrı da o kadar yanlıştır. O kadar faşizandır

Başbakan Erdoğan Ankara'da bir alışveriş merkezinin açılışında konuştu. ODTÜ'de çıkan olaylarla ilgili görüşlerini dile getiren Erdoğan, "Milli irade karşısında herkes boynunu eğmek zorundadır. Biz samimi her eleştiriyi dikkate alırız" dedi.

"Sandıktan çıkan çoğunluğun, azınlığa her şeyi dayatma hakkına sahip değil, azınlıkta olan da çoğunluğa saygı duymalı" diyen Erdoğan, "Ben istemiyorum yapmayacaksın' demek demokratik bir tavır, özgürlükçü bir tavır, başkasının haklarına saygılı bir tavır değil; baskıcı, otoriter, bencil ve faşizan bir tavırdır. 'Ben yaptım' tavrı ne kadar yanlışsa 'ben istemiyorum olmayacak' tavrı da o kadar yanlıştır. O kadar faşizandır.

Milli irade karşısında herkes boynunu eğmek zorundadır. Biz samimi her eleştiriyi dikkate alırız. Bize oy versin ya da vermesin herkesin talebini önemseriz. Ancak demokrasilerde bunun bir dili ve üslubu var. Herkesten bu demokratik kütürü sergilemesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı