Siyaset Erdoğan: BM Güvenlik Konseyi felç olmuş
Paylaş
Erdoğan: BM Güvenlik Konseyi felç olmuş

Başbakan Erdoğan, İstanbul'da katıldığı OECD Eğitim Bakanları toplantısında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne yönelik eleştirilerde bulundu

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Haberin Devamı

"Zulmün olduğu yerde demokrasi olmaz. Bugün dünyada özellikle de bölgemizde zulüm vardır, ölüm vardır. Daha birkaç gün önce Suriye bomabalandı, öğrenciler hayatını kaybetti. Buradan tüm dünyaya sesleniyorum. Yöntemi vegerekçesi ne olursa olsun her türlü eylemi şiddetle kınıyorum. Masumu, çocuğu öldüren komşumuzda Esad'sa zalim odur. İslam'da terörist olamaz. El-Kaide olsun şu olsun, bu olsun hepsini kınıyoruz. İslam barış dinidir. Bir insanı öldüren tüm insanları öldürmüş gibidir. Biz insanı yaratılmışların en şereflisi olarak gördüğümüz için her türlü saldırıyı lanetliyoruz. Biz işte bunun için Esad'a karşı çıkıyoruz. Kendini tanımayan, içinde yer aldığı medeniyetten haberdar olmayanlar dünyayı tanımıyorlar ve akılalmaz vahşetleri yapabiliyorlar.

Haberin Devamı

'BÖYLE ADALET OLMAZ'

Bu ateş eninde sonunda herkese değer ve herkesi yakar. Sürekli tıkanan ideolojik yaklaşımlarla kendini yenileyemeyen BM Güvenlik Konseyi’nin dünya barışına katkı sağlaması mümkün değil. BM Güvenlik Konseyi’ni felç olmuş bir durumda görüyorum. 5 ülkenin dudağının arasına sıkışmış adalet olmaz. Bir ülke hayır dedi mi her şey bitiyor. Bu nasıl bir dünya? Bir taraftan demokrasi diyeceksiniz ama demokrasiyi birilerinin istediği şekilde yaşayacaksınız."