Gündem Erdoğan: Ekonomi üzerindeki oyunları boşa çıkarmaya devam edeceğiz

Erdoğan: Ekonomi üzerindeki oyunları boşa çıkarmaya devam edeceğiz

Paylaş
Erdoğan: Ekonomi üzerindeki oyunları boşa çıkarmaya devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek "Büyük Roman Buluşması"nda konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Genel Başkan Yardımcımız Öznur Çalık hanım efendiye teşekkür ediyorum. Bernim doğduğum yere götürdüler. Kotra'ya götürdüler. Sınıf arkadaşlarım vardı, beraber top oynadığımız arkadaşlarım vardı.O mahallede o kardeşlerimizin ne kadar çalışkan olduğunu görürdüm. O mahallelerden bir Cumhurbaşkanı da çıktı. Bakmayın siz Almanların Nazi uygulamasıyla Romanlara yaptıklarına, Fransızlar da yaptı. Bunlar medeniyiz derler ama medeniyetten nasiplerini almamışlardır.

"NE DİYOR O GÜZEL ROMAN ŞARKISINDA..."


Değerli misafirler, bugün burada Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde siz değerli Roman kardeşlerimizle buluşmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Birileri bu işin taklidini yapar biz ise aslını yaparız. Biz yaşarız, birileri siyasi yatırım yapar. Sizler aracılığıyla Türkiye ve dünyadaki Roman kardeşlerimize sevgilerimi ve selamlarımı yolluyorum. Ne diyor o güzel şarkısında, 'İlle de Roman olsun, ister çamurdan olsun o da Allah kuludur her kim olursa olsun' diyor. Ülkemizde ayrımcılık hiç olmadı mı, şu anda olmuyor mu? Vardı, şimdi de az da olsa oluyor. İnsan yanlış yollara sapma eyilimi olan bir varlıktır.

"KLARNET VİRTÜÖZÜMÜZ NERDE?"


İçeriye girerken bazı sanatçılarımızı da gördüm. Az önce Kibariye kardeşimizin ilahisini dinledik, maşallah. Bizim klarnet virtüözümüz nerde yoksa dönüp gitti mi ne yaptı?

"ROMANLARA KARŞI FRANSA GİBİ FRANSIZ KALMAYACAĞIZ"


Irkından ya da teninden dolayı kimsenin birbirine üstünlüğü yoktur. Hayatımız boyunca hep yaradılanı severiz Yaradandan ötürü anlayışıyla ilerledik. Hangi göreve geldiysek Roman kardeşlerimle iç içe oldum hiç irtibatı kesmedim. İşte mahallede doğduk, büyüdük buyurun demek ki oradan Cumhurbaşkanı, Başbakan da çıkabiliyormuş. Bu tarz toplantılar vesilesiyle gerekse Kasımpaşa'ya gittiğimde Roman kardeşlerimle iç içe oldum. Ömrümüzün sonuna kadar da böyle devam edeceğiz. Roman kardeşlerimize Fransa gibi Fransız kalmayacağız.

''MEVZUATA YANSIMIŞ OLAN UYGULAMALARI ORTADAN KALDIRDIK''


Roman kardeşlerimize olan sevgimizi sadece sözde bırakmadık. Roman kardeşlerimize yönelik olarak mevzuata yansımış olan uygulamaları ortadan kaldırdık. Polis Talimatnamesi'nden ayrımcı ifadelerin kaldırılmasını sağladık. Türkiye'nin 36 ilinde faaliyet gösteren federasyonların ve derneklerin katılımıyla Roman Çalıştayı topladık. Cumhuriyet tarihinde ilk defa Roman vatandaşlarımızı meselelerini devletin en üst düzeyinde tartışma imkanı buldular.''

"ROMAN KARDEŞLERİMİZE KONUT İNŞASINI DEVAM ETTİREMEDİK, ÇÜNKÜ..."


Roman vatandaşlarımızın konut sorunlarını çözmek için ülkemizin farklı yerlerindeki 31 merkezde toplam 4 bin 608 sosyal konut inşa ettik. Roman vatandaşlarımızın aylık 130 lira taksitle ödemesini yaptığı projeyi devam ettiremedik. Roman arkadaşlarımız kendi aralarında kuracakları kooperatiflerle arsa sorununu çözüp bize başvururlarsa biz de onlara konut inşası konusunda yardımcı olmaya devam edeceğiz. Roman vatandaşlarımızın yaşadığı bölgedeki camiler aktif bir şekilde çalışıyor.

"BAY KEMAL DİYOR Kİ..."


Bay Kemal diyor ki ben sizin ayağınıza geldim, Cumhurbaşkanı sizi ayağına çağırıyor diyor. Bay Kemal ben Roman kardeşlerimin içinde doğdum, orda büyüdüm, oradan geldim. Kaldı ki mesele sadece Roman meselesi değildir. Mesele Türkiye'nin gelişmesi ve zenginleşmesi meselesi. Böyle olduğu zaman 81 milyon vatandaşımız bundan yararlanır.

AFRİN'DE 4 BİN 108 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ


Türkiye'nin demokrasi ve kalkınma yolculuğu geçtiğimiz 15 yılda hiç olmadığı kadar ileri seviyelere ulaşmıştır. Kalkınma ve demokrasi yolcuğumuzda karşımıza sürekli zorluklar çıkıyor. Ülkemizin yaşadıklarını gözümüzün önünden şöyle bir geçiyor. Türkiye fiilen her alanda bir yere bağlıydı. İstediğimiz silahları alamıyorduk. Eğer biz İHA'larımızı üretmemiş olsaydık Afrin'de Fırat Kalkanı Harekatı'nda bugün durum farklı olurdu. İşte buraya girerken son rakamları aldım. Afrin'de etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4 bin 108 oldu.

"EKONOMİ ÜZERİNDEKİ OYUNLARI BOŞA ÇIKARMAYA DEVAM EDECEĞİZ"


Ekonomi üzerindeki oyunları boşa çıkarıyoruz, çıkarmaya devam edeceğiz. Roman kardeşlerim ceplerinde hiç para olmadığı halde yüreklerinin gücüyle asırlardır yaşam mücadelesi verdiler, veriyorlar. Bizim milletimizde mangal gibi yürek var. Buradan ekonomimize saldıranlara sesleniyorum; Başaramayacaksınız.