Türkiye (Son Dakika) Erdoğan, Ergene Çevre Koruma Projesi töreninde konuştu

Erdoğan, Ergene Çevre Koruma Projesi töreninde konuştu

Paylaş
Erdoğan, Ergene Çevre Koruma Projesi töreninde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Ergene Çevre Koruma Projesi, Derin Deşarj Hattı B Tüneli Işık Göründü Merasimi''nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, video konferans yöntemiyle katıldığı ''Ergene Çevre Koruma Projesi, Derin Deşarj Hattı B Tüneli Işık Göründü Merasimi''nde konuşuyor.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Havzaların korunması öncelikle yerel yönetimlerin sorumluluğudur, fakat bölgedeki yerel yönetimler maalesef senelerce bu havzanın korunması konusunda gereken hassasiyeti göstermedi. Biz kötü gidişatı durdurmak için Ergene Havzası Eylem Planı'nı devreye aldık. İlgili tüm kamu kurumlarının dahil olduğu bu planı yaklaşık 2,5 milyar liralık bir harcamayla ve kararlılıkla hayata geçirdik.

1 milyon 238 bin dekar alanı sulayacak, 25 sulama projesinden 24'ü hizmete girdi. Ergene 1 ve Çorlu 1 Organize Sanayi Bölgesi arıtma tesisleri de önümüzdeki ağustos ayında faaliyete başlayacak. Ergene 2 Organize Sanayi Bölgesi Arıtma Tesisi'ni de inşallah bu sene içinde tamamlayacağız. Projenin diğer tünelinin de tamamlanmasıyla Avrupa'nın en büyük çevre projelerinden birini hayata geçireceğiz.Türkiye, dünyada bu tünel açma makinelerini üretebilen 8 ülkeden biridir. Yaptığımız bu yatırımlarla Ergene Nehri'nin su kalitesini önemli ölçüde iyileştirecek ve suyun temiz akmasını sağlayacağız.

Haberin Devamı

Sanayi tesislerimizin büyük bir kısmı salgın döneminde de üretimlerini sürdürdü. Salgın sürecindeki kayıplarımızı kısa sürede telafi edebileceğimize inanıyorum. Tüm öncü göstergeler, ülkemizin çok ciddi bir sıçramanın eşiğinde olduğuna işaret ediyor. Yatırımdan, üretimden, büyümeden, istihdamdan asla taviz vermeden hedeflerimize doğru yürümekte karalıyız. Mart ayında başlayan, nisanda tüm ağırlığıyla süren, mayıstan itibaren yavaşlayan bu salgın sürecindeki kayıplarımızı kısa sürede telafi edebileceğimize inanıyorum.

Kıdem tazminatı açıklaması

Her işçimizin kazanılmış hakkını korumak en başta görevimizdir. İşverenlerin ve çalışanların sorunlarına köklü çözümler getirmeye çalışıyoruz. Kıdem tazminatı konusu da bunlardan biridir. Amacımız işçilerin kıdem tazminatı hakkını, birilerinin insafına bırakmadan, kalıcı bir sisteme bağlamaktır. Attığımız her adımda nasıl emekçi kardeşlerimizin yanında yer aldıysak bu konuda da aynı adımları atacağız.