Siyaset Erdoğan, Foça saldırısı için ne dedi?
Paylaş
Erdoğan, Foça saldırısı için ne dedi?

Başbakan Erdoğan, İzmir Foça'daki saldırı ile ilgili olarak "Bu maalesef terörün yayılma noktasındaki attığı adımların bir başka örneği" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Foça’daki askeri aracın geçişi sırasındaki patlamaya ilişkin net bilgilerin henüz gelmediğini belirterek, "Bu maalesef terörün yayılma noktasındaki attığı adımların bir başka örneği" dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, ÖMSS (Özürlü Memur Seçme Sınavı) kura çekimi töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin "İzmir Foça’daki askeri aracın geçişi sırasındaki patlamaya ilişkin net bilginin olup olmadığını" sorması üzerine Erdoğan, henüz net bilgilerin kendilerine gelmediğini belirtti. Başbakan Erdoğan, "Şu anda tabi aramalar falan devam ediyor. Ama tabi bu terörün maalesef yayılma noktasındaki attığı adımların bir başka örneği" diye konuştu.

Törende Büşra Aydar adlı engelli kızın okuduğu şiir üzerine hissettiği duyguların sorulması üzerine ise Erdoğan şunları kaydetti:

"Büşra kızımızın tabi şiirinde kendi duygularından öte, aslında bu toplumda engelli kardeşlerimize bakışın da... Yani sadece o Büşra’nın ifadeleri değildi. Büşra aslında bu toplumda engellilere bakışa yönelik ’horgörme’ derken onu ifade ediyordu. Tabi ki biz de, onun o duygularına ortak olduk. Sorumluluk
mevkinde olan her insanın da zaten buna ortak olmaması diye bir şey söz konusu olamaz. Ama yılların ihmalinin toplumda ne tür sendromlar meydana getirdiği de çok açık, net ortada. Bugün engelli kardeşlerimizi iş hayatına katmak suretiyle onların artık bir kader mahkumu olarak değil, ’Ben topluma, ben ülkeme bir şeyler katabilirim ve bu katkıyı da sağlarken alnının teriyle de kazanırım’... Onun iddialı hale gelmesine bugün, bir milat olmuştur. Bundan sonraki süreçte de, dediğim gibi kamuda yüzde 3 oranındaki nerede eksik varsa onları da re’sen, bu noktada da talimatı vermek suretiyle hemen onların da imtihanlarını açacağız."

Haberin Devamı