Siyaset Erdoğan gazetecileri atlattı
Paylaş
Erdoğan gazetecileri atlattı

Başbakan'ı evinin önünde bekleyen gazeteciler bir sürpriz yaşadı. Evden çıkan korumalara ait araç konvoyunda Erdoğan'ın makam aracı yoktu. Erdoğan ise Haliç Kongre Merkezi'nden çıkarken görüntülendi. Buraya neden gittiği açıklanmadı. Ardından Sütlüce'deki AK Parti İl Binası'na geçen Başbakan 7,5 saat sonra açıklama yapmadan evine döndü

Resmi olarak duyurulan programı olmayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da temaslarda bulunuyor. Gazeteciler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Üsküdar Kısıklı’da bulunan evinin önünde beklerken saat 13.40’ta hareketlilik yaşandı. Koruma araçları bir anda hareketlendi. Başbakan’ın evinden çıkan konvoy, köprü yolundaki benzin istasyonunda durdu. Koruma araçlarının yakıt almak için dururken, Başbakan Erdoğan’ın aracının konvoyda olmadığı görüldü.

ERDOĞAN, HALİÇ KONGRE MERKEZİ’NE GİTTİ

Daha sonra konvoy, Haliç Kongre Merkezi’ne geldi. Erdoğan’ın burada olduğu öğrenildi. Fakat gazetecileri atlatan Başbakan Erdoğan’ın buraya ne zaman geldiği açıklanmadı. Başbakan Erdoğan, saat 15.00 sıralarında Haliç Kongre Merkezi’nden çıkarak Sütlüce’deki Ak Parti İl Binası’na geçti. Erdoğan’a Başdanışmanı Yalçın Akdoğan eşlik etti. Başbakan Erdoğan, aracından inerek, il binasına girdiği sırada çevre binaların birinden bir vatandaş, "Hoşgeldiniz. Seninle gurur duyuyoruz" diye seslenince, Erdoğan da, "Sağolun" diye karşılık verdi.

SEÇİM TOPLANTISI MI?

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’na Erdoğan’dan önce AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ile AK Parti Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit geldi. İl binasındaki toplantının seçimlerle ilgili olduğu öne sürüldü.

Başbakan'dan il binasında 7,5 saatlik toplantı


Sütlüce'deki AK Parti İl Binası'na geçti. Başbakan Erdoğan yaklaşık 7,5 saat binada kaldı.

Duyurulan resmi programı olmayan Başbakan'ın, katıldığı toplantının seçimlerle ilgili olduğu iddia edildi. Ak Parti il binasına saat 20.30 sıralarında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da geldi.

Yarım saat içeride kalan Davutoğlu daha sonra binadan ayrıldı. Başbakan Erdoğan saat 22.40'da binadan ayrılarak Üsküdar Kısıklı'daki evine geçti.

Dilhun GENÇDAL - Mustafa ÖZDABAK - Taner YENER / İSTANBUL, (DHA)

Haberin Devamı