Siyaset Erdoğan gelmeden önce bando ekibi bile arandı
Paylaş
Erdoğan gelmeden önce bando ekibi bile arandı

Etiyopya'da Erdoğan'ı karşılama öncesi bando ve tören kıtasının Etiyopyalı güvenlik ekipleri tarafından aranması dikkati çekti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika Boynuzu ülkelerini kapsayan resmi ziyaretinin ilk durağı olan Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'ya geldi. Erdoğan, Etiyopya Başbakanı Hailemariam Desalegn tarafından resmi törenle karşılandı. Karşılama öncesi bando ve tören kıtasının Etiyopyalı güvenlik ekipleri tarafından aranması dikkati çekti.

Haberin Devamı

Etiyopya Başbakanı Hailemariam Desalegn, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Addis Ababa Milli Sarayı'ndaki törene gelişinde kapıda karşıladı.

İki ülke milli marşları çalınmasının ardından Erdoğan tören kıtasını denetledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Etiyopya Başbakanı Desalegn daha sonra baş başa görüşmeye geçti.

Etiyopyalı güvenlik ekipleri bandoyu ve tören kıtasını güvenlik aramasında geçirdi.

Özel uçak "TUR" ile dün akşam (TSİ) saat 19.50'de, Addis Ababa Uluslararası Havalimanı'nda inen Erdoğan ve beraberindeki heyeti, Etiyopya Başbakanı Hailemariam Desalegn ve Türkiye'nin Etiyopya Büyükelçisi Osman Rıza Yavuzalp karşıladı.

'CEMAAT OKULLARI' SORUSUNA CEVAP VERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gazetecinin, "Paralel yapının Afrika ülkelerindeki eğitim kurumlarının durumunun görüşmelerde gündeme gelip gelmediği" sorusunu şöyle yanıtladı:

Haberin Devamı

"MGK olarak bizim ulusal güvenliğimizi tehdit eden, legal görünüm altındaki illegal örgütlere yönelik tavsiye kararımızı hükümetimize bildirdik. Hükümetimiz de bu tavsiye kararımızı Bakanlar Kurulu kararı olarak çıkarttı. Bakanlar Kurulu kararı olarak çıktıktan sonra yeni bir süreç başladı.

Bu süreç artık paralel devlet yapılanmasının Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'ne girmesi anlamındadır. Artık bu örgüte karşı, ki ülkemizde bu inceliği fark etmeden hala bunlara 'cemaat' diyenler var, mücadelemiz kararlı şekilde sürmektedir, sürecektir.

Gittiğimiz ülkelerde devlet, hükümet başkanlarıyla gerek şahsım gerekse başbakanımız, bakanlarımız, bunların konumunu anlatmak suretiyle, buraların kapatılmasını ve buralarda bunların vermekte olduğu hizmeti Milli Eğitim Bakanlığımız vasıtasıyla verebileceğimizi kendilerine söylüyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığı da buna yönelik çalışmalarını şu anda tamamlamak üzere. Ekonomik olarak da Ekonomi Bakanlığımıza bağlı olan DEİK, sivil toplum kuruluşlarımızın bir çatı kuruluşudur, bu çatı kuruluşumuz uluslararası anlamda çok daha aktif görev üstlenmek suretiyle bu görevi ifa edecektir.

Gerek fuar gerekse bu ilişkilerin düzenlemesinde DEİK bu boşluğa fırsat vermeden çalışmalarını sürdürmektedir. Nitekim bugün de burada DEİK'in organizasyonunda iş forumunu yapacağız."

Haberin Devamı