Siyaset Erdoğan 'Google Glass' taktı
Paylaş
Erdoğan 'Google Glass' taktı

ABD gezisini sürdüren Başbakan Erdoğan, San Francisco'daki Silikon Vadisi'nde 'Google Glass' isimli, gördüğünü kaydeden teknolojik gözlüğü ve şoförsüz otomobili test etti

ABD’de bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, San Francisco’da Silikon Vadisi’ni ziyaret eti. Silikon Vadisi’ni yerinde görmek istediklerini dile getiren Erdoğan, "Yakında buraya benzer bir projede İstanbul’da olacak" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Amerika’daki gezisinin 5’inci gününde ’teknolojinin kalbi’ olarak nitelendiren San Jose California’daki Silikon Vadisi’nde Microsof, Apple ve Google şirketlerini ziyaret etti.


Erdoğan, Google Maps'ten İstanbul'u da izledi... Erdoğan Microsoft uydu haritasından memleketi Rize Güneysu'yu da inceledi.

MICROSOFT'UN CEO'SU O KRAVATI TAKTI


Başbakan Erdoğan'ın ilk durağı Microsoft’un merkez binası oldu. Burada Başbakan Erdoğan’ı Microsoft’un CEO’su Steve Ballmer karşıladı. Daha önce Türkiye’ye gelen Steve Ballmer’ın o zaman Başbakanın kendisine hediye ettiği kravatı taktığı dikkat çekti.

Buradan Apple şirketinin merkez binasına geçen Erdoğan’ı şirketin Başkan Yardımcısı Jeff Willams karşıladı. Willams, Başbakan Erdoğan’a Apple şirketi ile ilgili ve yeni çıkaracakları ürünler hakkında bilgi verdi.


.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Silikon Vadisi’ndeki son durağı Google şirketi oldu. Google şirketinde Başbakan Erdoğan’ı, Başkan Yardımcısı Rachel Whetstone ve Google’un üzerinde çalıştığı ’Şoförsüz Araba’ projesinin başındaki isimlerden ünlü Türk doktor Mehmet Öz’ün kız kardeşi Seval Öz karşıladı. Erdoğan önce bu şoförsüz araba hakkında bilgi aldı ve yaklaşık 15 dakika süren bir deneme sürüşü yaptı.

Google şirket binasını gezen Başbakan daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Silikon Vadisi’ne benzer bir projenin İstanbul’da da olacağını belirten Erdoğan şöyle konuştu:

"Silikon Vadisi’nde neler olup bitiyor yerinde görmek istedik. Yakında buraya benzer bir proje İstanbul’da olacak. Fatih Projemız 10 milyon tablet ve 2 -2.5 milyon arası akıllı tahtayı kapsıyor. Açacağımız ihale öncesi burada çalışabileceğimiz şirketleri gezdik, deneyim edindik. Bizler de bu konularda daha çok ileriye gidebilmemiz için genç mühendisler yetiştirmeliyiz. Buradaki teknolojik çalışmaları yerinde gördüğüm için çok mutluyum."

GOOGLE’NİN ÜRETTİĞİ ŞOFÖRSÜZ ARAÇ

Google’nin ürettiği şoförsüz araç hakkında konuşan Başbakan Erdoğan, "Yer oluyor kendileri kontrolü alıyor, yer oluyor araç kendisini kontrol ediyor. Uçaklarda olan oto pilot sistemi var. Şu an için test sürüşleri yapıyorlar hala, nevigasyon sistemini geliştirip daha kolay kullanışlı bir şekile getirmeyi hedefliyorlar. 100’e yakın bir test aracı üretmişler şimdiye kadar." diye konuştu.

Google’nin ürettiği gözlüğü de çok beğendiğini belirten Erdoğan, "Burada çalışanların aldığı mesafe bizleri de daha çok ileriye dönük teknolojik konularda çalışmaya sevkediyor. Her zaman söylüyorum; Bilgi insanın evrensel gelişimidir" diye konuştu.

Geziye torunlarıyla birlikte geldiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, pazartesi günü kızının üniversite mezuniyetine katıldıktan sonra Türkiye’ye döneceklerini ifade etti.

Recep Tayyip Erdoğan bugün, San Francisco’daki otelinde Türk-İslam Birliği ve Türk dernekleri yöneticileri ile bir araya gelecek.

Barboros TAPAN / SAN FRANCİSCO (DHA)

Haberin Devamı