Siyaset Erdoğan havadan ve karadan mesaj verdi!
Paylaş
Erdoğan havadan ve karadan mesaj verdi!

Erdoğan 37 yıldır yerleşime kapalı Maraş'ın ve Güzelyurt'un üzerinde uçtu, yere indiğinde de '2015'te çok farklı bir KKTC' mesajı verdi

Başbakan Erdoğan, KKTC’ye ziyaretinin son saatlerinde Güney tarafına 'havadan' ve Kuzey'e ise karadan mesajlar verdi.

Haberin Devamı

Erdoğan, 37 yıldır yerleşime kapalı olan Maraş’ın ve Annan Planı’nda Güney’e verilmesi öngörülen Güzelyurt’un üzerinde uçtu.

Helikopter yolculuğu Gazi Mağusa’da son bulan Erdoğan, burada da KKTC’nin artık tam anlamıyla ayaklarının üzerinde duracağını söyledi ve tarih olarak 2015’i verdi.

Başbakan Erdoğan, KKTC ziyaretinin son durağı olan Gazi Mağusa’ya sıra dışı bir gezi yaptı.

Erdoğan, Güney Kıbrıs’a ve AB ‘ye dönük mesajlarının yanı sıra, ilk defa KKTC’nin ayrı bir devlet olarak ayaklarının üstünde net bir şekilde durabilmesi yolunda Türkiye’nin yapabilecekllerini açık şekilde ortaya koydu.

GÜNEY’E HAVADAN MESAJ

Erdoğan, Gazi Mağusa yolunda, helikopterle mesaj niteliğinde bir KKTC turu attı. Erdoğan 37 yıldır yerleşime kapalı olan Maraş ile artık geçerliliği kalmadığını belirttiği Annan Planı’nda Rum Kesimi’ne verilmesi öngörülen Güzelyurt’un üstünde uçtu.

Haberin Devamı

Erdoğan, dünkü konuşmalarında artık ayrı bir tasarrufları olacağını belirttiği Güzelyurt’a yatırımlar olacağını söyledi. Görünen o ki, KKTC ile Rum Kesimi arasındaki görüşmelerde bir sonuç alınmazsa, KKTC, Başbakan’ın ifadesiyle ayrı bir yapı olmaya doğru gidiyor.

KKTC İÇİN TARİH 2015

Başbakan Erdoğan, Gazi Mağusa’da 6 ayrı projenin toplu açılış töreninde konuştu. KKTC’nin tam anlamıyla ayaklarının üzerinde duracağını söyleyen Erdoğan, kendi ifadesiyle tartışılacak mesajlar verdi.

“Yunanistan’ın ekonomik açıdan hali ortada. Güney Kıbrıs’ın aynı duruma gelmesine kimse şaşırmasın, bana kızacaklar ama böyle bir durum var. Siz 2015’e hedefleyin, 2015’te KKTC yerine çok farklı bir ülke olacak.”

(ntvmsnbc)