Siyaset 'Erdoğan ile Kılıçdaroğlu'nun aracıya ihtiyacı yok'
Paylaş
'Erdoğan ile Kılıçdaroğlu'nun aracıya ihtiyacı yok'

'Erdoğan ile Kılıçdaroğlu'nun aracıya ihtiyacı yok'

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görüşmek için aracıya ihtiyaçları olmadığını söyledi. TBMM Başkanı, "Genel başkanlarımız medeni insanlar, zaman zaman bir araya gelebilmeliler. Geçmişte bu konuda bazı sorunlar yaşandı, ama yaşanmasa genel başkanlarımız bir araya gelebilse, demokrasinin gelişmesi açısından önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.

Haberin Devamı

"BENİM ÇAĞRIM DAHA GENİŞTİ"

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Slovenya Ulusal Meclis Başkanı Dr. Pavel Gantar ile beraberindeki heyeti TBMM’de kabul etti. Görüşmede bir gazetecinin, "Sizin bir süre önce çağrınız olmuştu. Sayın Kılıçdaroğlu’ndan olumlu yanıt geldi. (Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesi) Bu görüşmeler sürece nasıl katkı sağlayacak" şeklindeki sorusuna TBMM Başkanı, şöyle dedi:

"Ülkemizin en önemli sorunlarının başında maalesef terörle mücadele geliyor. Bu konudaki benim çağrımın özeti şuydu. Siyasi partilerimizin değerli genel başkanları bir araya gelerek, terör konusunda müşterek bir tutum sergilerler. Bu konuyu kendi aralarında tartışırlar ve terörle mücadelede yararlanabilecek bir takım görüşler ortaya konursa kişisel olarak memnuniyet duyacağımı, hatta halkımızın memnuniyet duyacağını ifade ettim. Benim bu çağrım sadece iki genel başkanın görüşmesinden ibaret değildi, tüm siyasi partilerimizin genel başkanlarına yönelikti. Ama kamuoyunda Sayın Erdoğan ile Sayın Kılıçdaroğlu görüşmesi talebi olarak değerlendirildi; tabii o da vardı, ama ben bu konudaki çağrım daha genişti. Gerçekleşirse çok iyi olur diye düşünürüm."

Haberin Devamı

"ARACIYA GEREK YOK"

Bir gazetecinin, "Bu konuda aracı olur musunuz" şeklindeki sorusuna da TBMM Başkanı, "Sayın Kılıçdaroğlu, ‘Sayın Başbakan böyle bir görüşme talebinde bulunursa biz bu talebe olumlu yanıt veririz’ demiş olması önemli bir adımdır diye düşünüyorum. Bir aracıya, Meclis Başkanı’nın bu konuda aracı olmasına gerek olmadığını düşünüyorum. Genel başkanlarımız medeni insanlar, zaman zaman bir araya gelebilmeliler. Geçmişte bu konuda bazı sorunlar yaşandı, ama yaşanmasa genel başkanlarımız bir araya gelebilse demokrasinin gelişmesi açısından da önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.

"TEKNİK BİR KONU"

TBMM Başkanı, "Sınır kaydırma" önerisinin hatırlatılmasına da, "Bu önerinin detaylarını, arka planını, içeriğini öğrenebilmiş değilim. O nedenle şu anda bir değerlendirme yapamayacağım. Teknik bir konu. Teknik konular hakkında derin bilgi sahibi olmadan konuşmak doğru olmaz" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı