Gündem Erdoğan'ın İran ziyaretinde kadın olarak bir tek o vardı

Erdoğan'ın İran ziyaretinde kadın olarak bir tek o vardı

Paylaş
Erdoğan'ın İran ziyaretinde kadın olarak bir tek o vardı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslar için İran'a günübirlik bir ziyaret gerçekleştirdi. İki ülke arasında önemli konularda görüş birliği sağlanırken, İran heyetinde bulunan tek kadın dikkatlerden kaçmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu sabah geniş bir heyetle İran'a gitti. Çok sayıda Bakan ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar da heyette yer aldı. İki ülke arasında kritik anlaşmalara imza atıldı. Artık ticaret yerli para ile yapılacak. İki ülke arasındaki geçişleri sağlayan 3 sınır kapısı 24 saat açık kalacak.


HEYETTEKİ TEK KADIN


Dünya basının da yakından takip ettiği ziyaret sırasında dikkatleri üzerine çeken bir kişi vardı. O da heyetler arası görüşmelere katılan tek kadındı.



Herkes o kadının Bakan olduğunu zanneti ancak o kadın Bakan değildi. Adı Ashraf Boroujerdi olan İranlı kadın ülkesinde Milli Kütüphane Arşivleri Başkanı olarak görev yapıyor.

Erdoğan İran'da Ruhani ile ortak açıklama yaptı

Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü ile İran Milli Kütüphane Arşivleri arasında işbirliği programına imza atılacağı sırada masaya Ashraf Boroujerdi geldi.

Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdür Uğur Ünal'la işbirliği protokolüne imza attı.