Siyaset Erdoğan: İsrail eskisi gibi at oynatamayacak
Paylaş
Erdoğan: İsrail eskisi gibi at oynatamayacak

Başbakan Erdoğan, İsrail'e Arap Baharı gezisinden sert mesajlar göndermeye devam ediyor

Arap Baharı gezisinin Tunus durağında olan Başbakan Tayyip Erdoğan, Mısır'da laiklikle ilgili verdiği mesajın yol açtığı tartışmalara yanıt verdi.

Haberin Devamı

İslam ülkelerine yaptığı laiklik çağrısına gelen tepkileri değerlendiren Erdoğan, sözlerine Türkiye’yi tanımlayarak başladı.

Türkiye'nin demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olduğunu kaydeden Başbakan, "Laiklik konusunda görüşümüz Anglo-Sakson bir laiklik anlayışı ya da Batılı anlamda bir laiklik anlayışı değil, kişi laik olmaz, devlet laik olur" diye konuştu.

Bir Müslüman'ın laik bir devleti başarılı bir şekilde yönetebileceğini vurgulayan Erdoğan, "Şunu bilmemiz lazım laik devlet her inanç grubuna eşit mesafededir. Laiklik bütün inançların güvencesidir. Bu tartışmalara vesile olabilir. Biz böyle inanıyoruz, böyle düşünüyoruz" dedi.

İsrail'le yaşanan gerilime de değinen Erdoğan Filistin konusunda Türkiye'nin tavrının net olduğunu hatırlattı.

Haberin Devamı

Türkiye'nin Filistinli kardeşlerinin A’dan Z’ye yanında olduğunu belirten Erdoğan, "İsrail zulmüne asla seyirci kalamayız. Mavi Marmara’ya denizden ve havadan bir saldırı oldu. İsrail özür dilemedikçe, şehitlerimizin ailelerine tazminat ödemedikçe, Filistin’den, Gazze’den ablukayı kaldırmadıkça münasebetlerimizin normalleşmesi mümkün değildir. İsrail artık Akdeniz'de istediği gibi at oynatamayacak" diye konuştu.