Siyaset Erdoğan: İstiklal Marşı kadar yakınız
Paylaş
Erdoğan: İstiklal Marşı kadar yakınız

Kosova'da yaşayan Türklere hitap eden Başbakan Erdoğan, Kosova'nın Türkiye'nin ikinci evi olduğunu belirterek, “Türkiye Kosova'dır, Kosova Türkiye'dir. Biz birbirlerimize İstiklal Marşı kadar yakınız” dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Priştine Havalimanı'nın açılışını yaptı.

Haberin Devamı

Temasları sırasında Türklere hitap eden Başbakan Erdoğan, özetle şu ifadeleri kullandı:

"Kosova adeta bizim ikinci evimiz. Biz hepimiz bu coğrafyanın, bu toprakların insanlarıyız. Türkiye Kosova’dır, Kosova Türkiye’dir. İstiklal Marşı şairi Kosova kökenlidir. Biz birbirlerimize İstiklal Marşı kadar yakınız.

Balkanlar’ın tamamında barışın, huzur ve istikrarın, dayanışma ve kardeşliğin egemen olmasını istiyoruz. Geçmiş gibi geleceği de birlikte inşa edeceğiz. Geçmiş artık geçmişte kaldı, biz geleceğe bakacağız.

Hepimiz bu topraktan geldik, vakti saati geldiğinde bu toprağa döneceğiz. Öyleyse bu kavga niye? Bu kadar acı, bu kadar keder, kan ve gözyaşı niye? Suriye’de 110 bin kişi öldürüldü, niye? Kim kazandı? Emperyal duygular içinde olanlar. Kim kaybetti? İnsanlık.

Haberin Devamı

Farklılıkları değil, ortaklıkları öne çıkararak inşallah bu Balkan coğrafyasını bir gül bahçesine, bir huzur iklimine dönüştüreceğiz.

Kosova’nın bağımsız bir devlet olması için her türlü desteği sağladık, sağlamaya da devam edeceğiz. Biz Türkiye olarak Kosova’nın bağımsızlık mücadelesini yürekten destekledik."

Başbakan Erdoğan’ı dinleyen kalabalıkta bulunanlar sık sık Rabia işareti yaptı. Erdoğan da konuşması sırasında Rabia işareti yaparak karşılık verdi.