Siyaset Erdoğan: Kanal İstanbul'u dedem istiyor
Paylaş
Erdoğan: Kanal İstanbul'u dedem istiyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan TUSKON'un Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı'nda konuştu

- Türkiye'nin tüm illerinde 162 dernek 7 federasyon 100 bin şirket ve 32 binden fazla üye sayısına ulaşan TUSKON'u tebrik ediyorum. TUSKON Anadolu ve Trakya'nın nefesi olmuş durumunda.

Haberin Devamı

- TUSKON'un adını bile duymadığımız memleketlere yaptığı gezilerden dolayı memnuniyetlerimi ifade ediyorum.

- Daha önce de ifade ettim, bugün artık dünyada askeri gücünüz tankınız tüfeğiniz değil, ekonomik siyasi kültürel gücünüz. Bugün toprakların fethi değil gönüllerin fethi, gönüllerde yer edinmek her şeyin ötesinde daha fazla anlam taşıyor.

- Gittiğim hemen her ülkede bir TUSKON üyesi ile karşılaştım ve yatırımlarını gördüm. Sadece konsolosluklarımız da büyükelçiliklerimiz de değil, şantiyelerimiz iş yerlerimizin önünde Türk bayrağı gururla dalgalanıyor.

- Türkiye her hedefe rahatlıkla ulaşabileceğine ulaşmış bunun için canla başla çalışmaya başlamış.

- İhracattaki 4 aylık trend böyle devam ederse 132 milyar dolarlık kriz öncesi ihracat rakamına ulaşırız ve geçeriz. Böyle giderse de 2023 yılı 500 milyar dolarlık ihracat hedefini gerçekleştirebiliriz.

Haberin Devamı

- Biz göreve geldiğimizde bizden önceki hükümetten borçla devralmıştık. Şimdi geldiğimiz noktada inşallah IMF'ye olan borcumuzu 2012 yılında kapatıyoruz ve Türkiye ile IMF arasında borç ilişkisi kalmayacak. Bundan sonra da ülkemizin menfaatine olan ne ise onu yapacağız.

O KANAL İSTESENİZ DE İSTEMESENİZ DE YAPILACAK

- Bugünlerde kanal İstanbul ile ilgili bir açıklama yaptık. Sadece içeride değil Avrupa'da da dünyada da takdir mesajlarını alıyoruz. 1956-1957 yılında merhum Menderes Adnan Menderes Bulvarının açılışı yapıldı. O gün de aynı CHP zihniyeti 'o kadar geniş caddeyi ne yapacaksınız buraya uçak mı indireceksiniz' dediler. Birinci köprüye ikinci köprüye de karşı çıkmışlardı. Bu zihniyet Marmaray'ı da istemedi.

- Benim dedem istedi, Abdülmecid bunun mimari projesini yaptı. Biz de onun bu projesini yapıyoruz. Bütün engellemelere rağmen Kanal İstanbul projesini tamamlayacağız. Bitmedi, onun güneyinde otomobil geçişi için bir tüp geçit daha yapacağız.

- İsteseniz de istemeseniz de o kanal açılacak. Çünkü halkım istiyor. Dedem istiyor.

- Bu zihniyet çıkmış, o bölgede insan yok diyor. Kanaldaki gemiyi görüyorlar sadece. Onlar herhalde bizim animasyona takıldılar. Animasyona insan koysaydık bu sefer yüzme bilmiyor diyeceklerdi. Bu proje deprem riski için çok önemli. Bir deprem olsa İstanbul'da 5 milyon kişi hayatını kaybedecek. Bunları kendileri de söylüyor. Bunun önüne geçmek için elinden geleni yapıyorlar.

Haberin Devamı

- Keban barajı yapılırken de karşı çıkmışlardı. Hatta bir CHP üyesi mecliste 'Bu kadar elektriği ne yapacaksınız, toprağa mı vereceksiniz" dedi. Bunların hepsi akla mantığa aykırı.

-Bir yandan aile sigortası derler öte yanda aile kurumunu çürütecek hamlelerde bulunurlar. Bir yandan Ecevit derler bir yandan da Ecevit'e iş göremez raporu vereni hem de Ecevit'in memleketinden aday gösterdiler.

-Çetelerin talimatı ile liste hazırlayanlar Türkiye'nin hukukunu savunamazlar. Genel Başkan olarak gitti her yerde başörtüsü, Mevlana üzerinden istismar politikası güderken. Samsun'da ezan CHP sayesinde okunuyor derken öte yandan bu açıklamaların tam tersi demeçlerde bulunuyorlar. Dürüst değiller. Eğer biz Kars'ta yapılan bir şeye karşı çıktıysak bunu sebebi var.

Haberin Devamı

-Tarihi tabyaların üzerine türbelerin olduğu yerde bu çalışmaları yapanlara izin veremeyiz. Uyarılara rağmen onu yaptıran belediye başkanı CHP'nin birinci sıradan belediye başkanı. Siz Topkapı surlarının oraya yeni bir binalar yapamazsınız. Belirli bir mesafede belirli bir yüksekliğe çıkamazsınız. Biz bunun yanında yüzlerce tarihi eseri ülkemize yeniden kazandırdık. Bunları da yapan biziz. O zaman susanlar şimdi karşı çıkıyor.

--Bizim hükümet olarak vazifemiz bu ülkenin yatırımcısına girişimcisine uygun zemini hazırlamak. Eşit fırsatları sağlamak. Faizleri ve enflasyon hangi noktalardan nerelere geldik. Rakamlar açıklanıyor görüyoruz. Özellikle bir şeyin üzerinde ısrarla duruyorum. İnşallah bu ülkede enflasyon ile faizi aynı noktaya çekmeliyiz. Reel faizi neredeyse sıfırlamalıyız. Hep beraber bunu da başarabiliriz. ABD, Japonya gibi ülkeler de faiz oranları 0.25. Onlar buralardaysa biz neden bu seviyelerdeyiz.

-Ne kadar düşürürsek rekabet şartlarımız o kadar artacak. Para üzerinden para kazanma değil yatırımlar üzerinden güç kazanma anlayışı ülkemizin bütün sahalarında uygulamak istiyoruz. Biz yolları açacağız işadamlarımız o yollardan gidecek. Vizeleri kaldıracağız onlar rahatlıkla seyahat edecekler. Morallerimizi daima yüksek tutacağız. Yıldızları hedefleyip yıldızlara ulaşacağız.

Haberin Devamı