Siyaset Erdoğan Kılıçdaroğlu ve 72 milletvekili hakkında suç duyurusunda bulundu
Paylaş
Erdoğan Kılıçdaroğlu ve 72 milletvekili hakkında suç duyurusunda bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medyada kendisine ilişkin hakaret içeren karikatür paylaşan Kılıçdaroğlu ve 72 CHP milletvekili hakkında suç duyurusunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medyada kendisine ilişkin hakaret içeren karikatür paylaşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve 72 CHP milletvekili hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da geçtiğimiz saatlerde Twitter'da "Tayyipler Alemi" karikatürü paylaşan CHP lideri Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanına hakaret suçundan soruşturma başlatmıştı.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP lideri dün yaptığı grup toplantısında şunları söyledi:

"Adalet yok diyoruz. ODTÜ'nün bir geleneği vardır. Mezun olanlar diploma töreninde yürürler ellerinde ya karikatürler ya da pankartlar taşırlar. ODTÜ'nün özelliği Türkiye'nin en önemli üniversitesi olmasıdır. ODTÜ'lüler taşıdıkları pankartlarda şiddet yoktur ama ODTÜ'lü zekası vardır. Zeki değilsen ben sana ne söyleyeyim? ODTÜ'lüler hiç bir zaman reis başkan demezler. Onlar herkesin aynı kültüre sahip olması gerektiğine inanırlar. Penguen'de 13 yıl önce yayınlanan karikatürü taşıyor öğrenciler. Neden taşımışlar cumhurbaşkanına hakaret etmişler.

Haberin Devamı

Demokraside ne kadar geriye gittiğimize bakın. Dolayısıyla ben bütün arkadaşlarımdan istirham ediyorum. Benim Twitter hesabımdan bu karikatür yayınlanacak. Bütün arkadaşlarım yayınlasınlar. Bu süreç 12 Eylül, 12 Mart darbesinde vardı 20 Temmuz darbesinde de var. Hitler de böyleydi, Mussolini de böyleydi eleştiriye tahammül edemezdi. Koydum Twitter hesabına. Buyur bakalım ne yapacaksın?"