Siyaset Erdoğan: Makam peşinde olanlar yumruklarını konuşturur
Paylaş
Erdoğan: Makam peşinde olanlar yumruklarını konuşturur

Başbakan Erdoğan, "Makam peşinde olanlar fikirlerini değil, yumruklarını konuştururlar. Bir dava peşinde olanlar ise fikirlerini konuştururlar" diyerek muhalefete yüklendi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin il kongrelerinde kardeşlik, dayanışma ve paylaşma tablosu sergilendiğini, diğer partilerde sandalyeler ve koltukların havada uçuştuğunu belirterek, "Makam peşinde olanlar fikirlerini değil, yumruklarını konuştururlar. Bir dava peşinde olanlar ise fikirlerini konuştururlar" dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda, Engelliler Haftası’nın tüm engelliler için hayırlı olmasını diledi.

AK Parti il kongrelerinin tüm hızıyla devam ettiğini dile getiren Erdoğan, 60 il kongresinin tamamlandığını, gençlik kollarının olağan kongresini yaptığını, kadın kollarının da olağan kongreye hazırlandığını söyledi.

AK Parti’nin her alanda olduğu gibi kongrelerde de farklılığını ortaya koyduğunu ifade eden Erdoğan, Rize ve Kahramanmaraş il kongrelerini şehir statlarında yaptıklarını, İstanbul il kongresini de Arena Stadı’nda yapacaklarını söyledi.

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Sabahın ilk saatlerinde başlayan coşku ve heyecan bu statlarda son saniyeye kadar hiç dinmedi. Allah’a hamd olsun 14 Ağustos 2001’de hangi duygularla yola çıktıysak bugün de tüm teşkilat olarak aynı duygularla, hatta daha fazla heyecan, daha fazla coşku, daha fazla azimle yollardayız. ’Allah nazardan saklasın, maşallah’ diyorum.

Haberin Devamı

Bu manzarayı ciddi şekilde kıskananlar var. Kendi partilerinin il kongrelerinde AK Parti’nin statta yaptığı kongreleri örnek gösterip, salonu sükunete davet etmek isteyenler var. Biz il kongrelerimizi statta yaparken, hınca hınç dolu dev spor salonlarında yaparken, bazı partiler büyük kongrelerini, kurultaylarını bile küçük salonlarda yapıyorlar. Buna rağmen yeteri kadar partiliyi toplayamıyor, hiçbir heyecan sergileyemiyorlar.

Biz kongrelerimizde bir kardeşlik tablosu, dayanışma, paylaşma sergiliyoruz, hoşgörü ve demokrasi dersi veriyoruz. Ama diğer partilerde maazallah sandalyeler, koltuklar havada uçuşuyor. Hakaretler, küfürler, yumruklar konuşuyor. Makam peşinde olanlar fikirlerini değil, yumruklarını konuştururlar. Bir dava peşinde olanlar ise fikirlerini konuştururlar. Biz bir dava peşindeyiz. Biz millete hizmet etme davasının peşindeyiz. Bunun mücadelesini veriyoruz. Biz makam kapma yarışı değil, hizmette bayrak yarışı yapıyoruz.

Biz ’Kim var?’ denildiğinde, üstadın ifadesiyle sağına soluna bakmadan ’ben’ varım diyerek öne atılan gençlerle, kadınlarla, tüm yol arkadaşlarıyla büyük bir Türkiye’nin mücadelesini veriyoruz. Bizim yol arkadaşımız, bizzat ve bizzat milletin ta kendisidir. Biz seçkinlerle, belli sınıflarla, zümrelerle değil, bizatihi milletimizle yürüyoruz. Yola kiminle çıktığınız çok önemli. Söyle bana arkadaşını, söyleyeyim sana kim olduğunu. Yine eskilerin çok güzel bir sözü var: Evvela refik sonra tarik. Yani önce yol arkadaşı, sonra yol. İşin aslı bu. Yol arkadaşını, onunla birlikte kılavuzunu iyi seçmeyen yolda kalır, hedefe varamaz."

Haberin Devamı

-"Muhalefetin yol arkadaşı çeteler"-

Muhalefetin bu sıkıntıyı yaşadığını ve yol arkadaşı olarak çeteleri, belli sınıfları ve zümreleri, sadece belli etnik kökenleri seçtiğini dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:

"Onlar yol arkadaşı olarak kendilerine milli irade düşmanlarını seçtiler. İşte şimdi de o yol arkadaşlarıyla sürekli tökezleyerek yola devam ediyorlar. Millete ’bidon kafalı, aptal, beyinsiz, göbeğini kaşıyan adam’ diyenlerle el ele, kol kola aynı yolda yürüyorlar.

Haberin Devamı

Millete hakaret etmekle yetinmeyip şerefli Türk Silahlı Kuvvetleri’ne dahi dil uzatacak kadar ölçüyü kaçıranlarla bunlar yol arkadaşlığı yapıyorlar. Aynı konuşma içinde bir yandan Kuvayi Milliye’den bahsedeceksin, bir yandan da paşalara dil uzatan yazara, yazarlara sahip çıkacaksın. Esasında buna yol arkadaşlığı denmez. Buna, olsa olsa ’tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş’ denir. Bize düşen de nedir? Hayırlı yolculuklar olsun. Bu kafayla nereye gideceksiniz? Biz de merakla bekleyecek, sizi seyretmeye devam edeceğiz."

-"Belediyecilikte başarılı ol; iktidarı al"-

Muhalefet partilerinin de işbaşında oldukları belediyeler üzerinden ürettikleri hizmetlerle konuşması gerektiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"Buyursunlar onlar da belediyelerinin hizmetleriyle konuşsunlar. Buyursunlar 2009 Mart’ından bugüne kadar Diyarbakır’da, Antalya’da, Mersin’de Van’da diğer yönettikleri belediyelerde neler yaptıklarını neler inşa ettiklerini anlatsınlar. Kale olarak gördükleri on yıllardır idare ettikleri belediyelerde,
büyükşehirlerde hangi hizmeti, hangi eseri ürettiklerini buyursunlar anlatsınlar. Daha önce de ifade ettim. Belediyecilik iktidarın bir nevi provasıdır.
Belediyecilikte başarılı ol; iktidarı al. Biz bunu böyle yaşadık. Bu kardeşiniz de bunu yaşamış birisidir. Çünkü belediyecilik Ru be ru’dur, yüzyüzedir. Böyle olduğu için halk, belediyede sizi başarılı gördü mü iktidara taşır. Bunların yönettikleri belediyelere bakın iktidarlarını tahayyül edin. Onun için bunların iktidar olma gibi bir hevesi yok. Çünkü yapamayacaklarını biliyorlar. Onun için de böyle bir dertleri yok. Sadece ’Acaba şu andaki iktidarı biz nasıl engelleriz’ dertleri bu. İşte Diyarbakır’a, Mersin’e, Antalya’ya, Hakkari’ye bakın. Bunların millete nasıl baktıklarını görürsünüz. Bugün yönettikleri belediyelerde bunlar vatandaşa tozu toprağı, çukuru hatta sokak ortasından akan lağımı reva görenler, yarın eskaza, farzı muhal iktidara gelseler
işte Türkiye’ye, 75 milyona bunu reva görürler."

Haberin Devamı