Gündem Erdoğan muhtarlara seslendi, Putin'e yaptığı Halep teklifini açıkladı

Erdoğan muhtarlara seslendi, Putin'e yaptığı Halep teklifini açıkladı

Paylaş
Erdoğan muhtarlara seslendi, Putin'e yaptığı Halep teklifini açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de muhtarlara seslendi. Gündeminde devam eden Musul operasyonu ve terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar vardı. Suriye'nin Halep kentindeki saldırılarla ilgili Putin'le dün telefonda görüştüğünü de anlatan Erdoğan "Dün 22.00 itibariyle Halep'te bombardıman durdu. Putin'e 'El Nusra'yı Halep'ten çıkarmak için çalışma içinde olalım' dedim. " diye konuştu

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Gençlerimizin Lozan'ı araştırması incelemsi bazılarını rahatsız ediyor. Kim ne demiş görülsün. doğru yanlış bilelim. Partinin kurucusu Lozan'a gidip imza atmış diye doğrudur diyemeyiz. Ben gençliğimi bal arısı gibi görmek istiyorum, eşek arısı gibi değil. İnşallah bunlar olacak.Misakı Milli, masada kaybettik. Gündeme getiren kim? Gazi Mustafa kemal. Niye rahatsız oluyorsunuz?

Ben sayın Bahçeli'ye teşekkür ediyorum. Siyasi partiler de doğruda bütünleşmeyi sağladığında bu millet kazanacaktır.

Türkiye'yi 1923'ten beri kısır döngüye mahkum edenler bizim Selçuklu ve Osmanlı'ya ait 1000 yıllık gemişimizi bize unutturmak istiyorlar. Biz 20 milyon m karelerden bugüne kadar geldik.

"ARTIK BİR BEDEL ÖDEMEK İSTEMİYORUZ"

Siyasette büyük bedeller ödedik. Darbeler ve muhtıralarla çok zaman kaybettik. Ekonomide büyük bedeller ödedik. Aynı kulvarda başladığımız ülkelerin fersah fersah gerisinde kaldık. Binlerce evladımızı kaybettik. Artık bedel ödemek istemiyoruz.

Bundan sonra sorunların kapımızı çalmasını beklemeyeceğiz. Bundan sonra gırtalğımıza kadar çamura batmaya izin vermeyeceğiz. Terör sorunumuz mu var? Gidip nerede yuvalanıyorsa gidip orada tepelerine tepelerine bineceğiz. Suriye'de Irak'ta bize yönelik tehditler mi var, bu tehditlerin sınırlarımıza ulaşmasını beklemeyeceğiz. Sineklerle uğraşmak yeerine bataklığı kurutmanın yolunu bulacağız. 30 yılı aşkındır 40 bin örgüt mensubunu imha ettik. Biz uzun yıllar PKK bize saldırdığında karşılık veriyorduk. Bundan sonra saklandığı inlerinde bulup berataraf edeceğiz.

"BİZ KENDİLERİNİ BULUP İMHA ETMEDEN NEREYE GİDERLERSE GİTSİNLER"



Bak şimdiden söylüyorum, biz kendilerini bulup imha etmeden nereye giderlerse gitsinler. Yurt dışında rahat nefes alacakları tek bir günü olmayacak.

Yıllarca Suriye'de hem mazlum Suriye halkının mağduruyetini giderecek hem de sınır güvenliğimiz için bir çözüm bulunmasını bekledik. Ancak terör örgütü sınırımızda bayrak dalgalandırmaya başlayınca anladık ki kendi göbeğimizi kendimiz kesmeli. ÖSO mensuplarıyla birlikte bu8 operasyonu başlattık. Hamdolsun başarıyla yürütüyoruz. Bizim 2 ayda elde edilen netice daha önce 4 yılda başarılamamıştı. Suriye'nin sorunu DEAŞ değili ortada bir taktik ve strateji oyunu var. 6 yıllık savaş oyununu bozan hamle Türkiye'nin attığı adım olmuştur. 30 binli Cerabluslu gelip Cerablus'a yerleşti. Rai de DEAŞ'tan temizlendi. Şimdi bunların meşhur kutsalları olarak, dergilerinde ifade ettikleri Dabık, bizim tarihimizde de Merci Dabık diye geçen bölge de DEAŞ'tan temizlendi.


"BİZ AMERİKALILAR'A DEDİK Kİ..."



Bize akıl veriyorlar; Dabık'a gittiniz temizlediniz, daha aşağıya gitmeyin diyorlar. Kusura bakmayın biz El Bab'a da gideceğiz. Bizim tehdidi altında olduğumuz yer Dabık'ta bitmiyor. El Bab'ın da güneyine giriyor. Bizim Koalisyon güçleriyle Münbiç'i de kontrol altına almamız gerekiyor .Mümbiç'in yüzde 95'i arap. Biz Amerikalılara dedik; PYD ve YPG buradan gidecek. Rakka'da beraber hareket edebilir miyiz? Dedik ki edebiliriz. Rakka DEAŞ'ın merkezi. Orayı da temizleyelim oranın da gerçek sahipleri gelsin yerleşsin.

Türkiye içinde PKK ve FETÖ kendilerine düşen rolleri aynen oynuyorlar. Asıl mesele bölgenin yeniden yapılandırılması meselesidir. Bağdat hükümeti ve Esad rejimi tarafından hayata geçirilmek istenen proje ortada.


"ŞİA'YI DA SÜNNİLİĞİ DE İSLAMIN YERİNE KOYARSANIZ İKİSİNİN DE KARŞISINDA OLURUZ"


Irak yönetimi bu 300 bin Iraklı'yı kapısını açarak seni rahatlatan Türkiye değil mi ya? Türkiye'ye laf atarken bunu düşüneceksin!' Böyle bir dost bulamazsın. Sen bu dostluğu incittiğin takdirde kaybedersin. Biz hem sahada hem de masada olacağız. Musul meselesini de Musul'da çözmek zorundayız. Musul'u mezhepçiliğe mahkum edersek bu kavganın sınırımıza kadar gelmesine engel olamayız. Suriye için nasıl hareket ettiysek Musul'da da bunu yaparız. Biz burada Şia'nın düşmanı değiliz. Ama ben mezhepçiliğe karşıyım. Şia, Sünni din değildir. Bizim için İslam tektir ve ne emrediyorsa onu yaparız. Şia'yı islamın yerine koyarsan onun karşısında olurum. Sünniliği İslam'ın yerine koyarsan buna da karşıyım.


' DEDİ"OLALIM"PUTİN'E 'EL NUSRA'NIN HALEP'TEN ÇIKARILMASI İÇİN ÇALIŞMA İÇİNDE



Suriye'de El Bab'a kadar ineren Münbiç'i terör örgütlerinden temizleyerek 5 bin km karelik alanda güvenli bölge oluşturacağız. Halep'te dökülen her gözyaşı bizim gönlümüzde yanan bir ateştir. Dün sayın Putin'le Halep'i konuştuk. Gece saat 22.00 itibariyle bombardımanın durdurulduğunu bize söylediler. Putin'e "El Nusra'yı Halep'ten çıkarmak için çalışma içinde olalım" dedim. Ah canım Halep ne hale geldi. Artık orada taş taş üstünde kalmadı. Şimdi video çekimlerini gördüğünüz zaman, Halep'i iyi bilen biri olarak içimiz kan ağlıyor.

Darbe girişimiyle TSK'nın operasyon gücünü zayıflattıklarını zannetiler. Ama 40 gün sonra Cerablus hareketimizle bu planlarını boşa çıkardık.

"NÜFUSUNUZDAKİ MESHEP ORANI NEYSE GELİN ORDUDAKİ ORANI DA BÖYLE YAPIN DEDİM"



Batı ülkelerine yönelik eylem yapma hazırlığında olan hangi terörist olursa olsun operasyona maruz kaldır. Türkiye'yi hedef alan terör saldırılarının zanlıları her yerde llerini kollarını sallayarak dolaşır. Bizim geleceğimizi terör örgütleriyle biçimlendireceğini zannedenler yanılıyorlar. Terör silahının onların canlarını da yakacağını biz biliyoruz. Binlerce DEAŞ'lıyı sınır dışı eden bir ülke olarak öngörülerimizi kimse yabana atmasın. PYD ve YPG gibi terör örgütlerinin, Bağdat yönetimi gibi mezhebi oyunların içinde oldukları uyarıyorum: Yanlış yoldasın. Bağdat yönetimi önce kendi ordusunun mezhebi yapısını çıksın açıklasın. Burada yıllarca sayın Maliki'ye bizzat söylediğim şeydir: Nüfusunuzdaki mezhebi oranınız neyse gelin ordudaki oranı da buna göre yapın dedik. Ama bildiklerini yapmaya devam ettiler. Bizi saf dışı bırakmaya yönelik her hamle bölgedeki istikrarsızlığı arttıran adım olacaktır.


Her insan yeri geldiğinde savaşabilir. Ama zaferin yolu niçin savaştığını bilmekten geçer. Aliya İzzetbegoviç gibilerin zaferi buradan geçiyor. Aliya'nun Saraybosna'daki mütevazi mezarında şunlar yazıyor: Her şey kadir olan Allah'a yemin ederim ki köle olmayacağız.

Ve onlar köle olmadılar. Gerektiğinde ölümüne mücadele etmek ama asla köle olmamaktır. Ey Aliya unutma, Türkiye'de de öyle bir millet var ki 15 Temmuz gecesi onlar F-16'ların karşısında tankların karşısında, istiklal şairimizin ifade ettiği gibi "Arkadaş yurdunu alçaklara uğratma, sakın / Siper et gövdeni dursun bu hayasızca akın" dediler.