Dünya Erdoğan-Putin görüşmesi öncesi İran'dan flaş 'İdlib' açıklaması

Erdoğan-Putin görüşmesi öncesi İran'dan flaş 'İdlib' açıklaması

Paylaş
Erdoğan-Putin görüşmesi öncesi İran'dan flaş 'İdlib' açıklaması

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya lideri Putin'in Soçi'de yapacağı görüşme öncesi İran'dan flaş hamle geldi. İran Dışişleri Sözcüsü Behram Kasımi, ülkesinin Esad rejiminin İdlib'e düzenleyeceği olası bir operasyona katılmayacağını söyledi

İran Dışişleri Sözcüsü Behram Kasımi, İdlib'le ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kasımi gazetecilere yaptığı açıklamasında ülkesinin İdlib'le ilgili bir operasyon içerisinde bulunmak istemediğini belirtti.

Haberin Devamı

Kasımı; 'İdlib'de insani durumlar ile ilgili girişimler var ve bunun önemini göz önünde bulundurarak bir sonuç elde etmeyi umuyoruz" dedi.

ERDOĞAN VE PUTİN BİR ARAYA GELECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin son 10 günde ikinci kez Suriye için bir araya geliyor. İkili Tahran’daki üçlü İdlib zirvesinden 10 gün sonra Soçi’de tekrar buluşacak. Erdoğan, Rus lider Putin ile görüşmede en önemli konunun İdlib olacağını söyledi.

Azerbaycan gezisi sonrası uçakta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Erdoğan, günübirlik ziyaretinde Putin ile Suriye meselesinin yanı sıra ikili konuları ele alacakları bilgisini verdi.

Euronews'te yer alan habere göre; “İdlib’de bu süreç böyle devam ederse bunun katlanılması ağır sonuçları olabilir” diyen Erdoğan, buna fırsat vermeden, hem Rusya hem koalisyon güçleri ile bir çözüm bulmaları gerektiğini ifade etti.

Haberin Devamı