Siyaset Erdoğan Sakarya'da konuştu
Paylaş
Erdoğan Sakarya'da konuştu

Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan seçim mitingleri kapsamında Sakarya'da konuştu

Cumhurbaşkanı olmam halinde yatan bir Cumhurbaşkanı olmayacaksınız. Seçilmiş bir kabine ve seçilmiş bir kabine el ele verip Türkiye'mizi uçuracağız.

Haberin Devamı

Söz vermiştim sizlere bu ülkeyi 81 vilayetimizi dört temel üzerinde yükselteceğiz eğitim,sağlık,güvenlik,emniyet.

Sakarya'da 10 yılda 10 katrilyon yatırım yaptık. Şimdi de hızlı treni haftaya açıyoruz. Sadece İstanbul'la Ankara'yı birbirine bağlamayacak, Sakarya'yı da içine alacak. Elektrik hatlarını kestiler, fiber hatlarını kestiler. Hainler çok ama biz tedarikliyiz. 25 Temmuz'da açılışını yapıyoruz.

Bütün Dünya'da işsizlik artarken biz düşürdük. 10 ayın en düşük oranına geldi. Avrupa'da büyüme oranları düşerken bizimki 4,3 oranında arttı.

Hopa'da işte bu şer cephesinin maskesi düştü! Milletim bu saldırıya sandıkta gereken cevabı verecektir. 10 Ağustos'ta milletim takdir ederse sizlere ülkeme bayrağıma hizmete devam edeceğim. İnşallah çok çok başarılı işler yapacağız.

Haberin Devamı

Artvin Hopa'da İHH'nın yetimlere verdiği iftara hayince saldırdılar. CHP'nin adayı sağda solda din pazarlıyor. Pensilvanya tarafı da bu saldırıya övgüler düzüyor. Hadi İsrail'in adayına konuşsana. Bana da saldırdılar, bulunduğum otobüsün camını çerçevesini indirdiler. Bunlar her zaman böyle. Bunlar şiddetle sonuç almaya çalışırlar. Hınçlarını bir insanı yardım kuruluşundan çıkarmaya çalışıyor. Gazzeli bebeklere ilaç,gıda götüren mazlumlara kucak açan bir örgüt bu ama Hopa'da vandallar bu yardım örgütüne alçakça saldırıyorlar. Bakalım CHP bu alçakça saldırıya ne diyecek?

Bu şer cephesi ülkeyi bölmeye,ayrıştırmaya çalışıyor. Dilleri,söylemleri hep bölücü. Nasıl hakaret ediyorlar nasıl yalan söylüyorlar nasıl iftira atıyorlar. Sokakta caddede

10 Ağustos'ta eski Türkiye'nin kapılarını kapıyoruz, yeni Türkiye'nin kapılarını açıyoruz!..

Eski Türkiye'yi savunarak ait oldukları bataklığa,çamura geri dönmek istiyorlar. Bu ittifak cephesi hiçbir politikada birbirine benzemiyorlar altı kaval üstü şişhane bunlar. Bunların hepsi de eski Türkiye'den yanalar.

Şimdi artık kabuğunun içine sıkışmış bir Türkiye yok. Mazlumların yanında olan bir Türkiye var. Suriyeli sığınmacı kardeşlerimize saldıran provakatif eylemlerden beslenen bir grup var. Ben bunların kim olduğunu çok iyi biliyorum ama şu an açıklamayacağım. Biz bu sığınan kardeşlerimizi nasıl sokağa atalım. Hep beraber onlara sahip çıkalım.

Haberin Devamı

Başörtüsünün önünü açtık, meslek liselilerin önü açtık, kat sayıyı kaldırdık. Benim kızım artık başörtülü üniversiteye girebiliyor. Devlet dairelerinde başörtülü çalışıyor. İşte yeni Türkiye budur. Yeni Türkiye'de demokrasi var. Yeni Türkiye'de iyi yönetilen ekonomi var. Yeni Türkiye'de umut var, özgürlük var, bölünmüş yollar var, hastaneler var, istikrar var, özgüven var.

Biz göreve geldiğimizde 100 liranın 73 lirası borçtu şimdi böyle değil. Enflasyon artık tek haneli. Paramızın etrafında bol bol sıfırlar vardı, 6 tane sıfır koydular. Biz ne yaptık geldik o sıfırları attık. Uluslararası piyasada değerini arttırdık. İnanıyorum ki yeni Türkiye diyenler Erdoğan diyecek! Eski Türkiye'de ekonomik kriz var, yolsuzluk var, koalisyon var, çıkar savaşı var, başörtüsü yasağı var, kimliğe yasak var.

Göreve geldik 76 üniversite vardı şimdi 175 üniversitemiz var. Bununla da kalmadık 26 hava alanı vardı şimdi 52 hava alanı var. İstanbul'da Karadeniz'in kıyısında yıllık yolcu kapasitesi 150 milyon olan bir hava alanı yapıyor, Türkiye'ye bu yakışır. Eğer milliysen milliyetçiysen bunları yaparsın. Bunlar kafatası milliyetçisi asıl milliyetçi bizim gibi olur. Milletini sevenlerin çatısı altında toplanacağı hareket budur! Biz yeni Türkiye'yi savunuyoruz. Onlar eski Türkiye'nin özlemini çekiyorlar.

Haberin Devamı

IMF'e olan borcu biz sıfırladık. Bahçeli bize bir yığın borç bırakmıştı bu borcu biz bitirdik! Bahçeli sen yavru CHP'yle ANAP'la 5 yıl iktidarda değil miydin? Neden kaçtın? Sakarya depreminin, Düzce Depremi'nin altında kaldı kaçtı gitti bunlar. Ama biz Van depremini yaşadık. 1 yılda 5 katrilyon harcadık ve Van'ı ayağa kaldırdık. Simav depremini yaşadık 1 yılda ayağa kaldırdık. Bizim iktidarımız yolsuzlukların iktidarı değildir. Yolsuzlukların iktidarında bu kadar bölünmüş yol yapılabilir mi? 70 yılda yaptıklarından fazlasını yaptık!

Haberin Devamı

CHP'ye gönül veren kardeşlerim eminim ki bu kez bize destek verecekler. Öbür taraftan MHP tabanındaki tepki daha büyük onları edilgen yaptılar. Onlar bizim milli değerlere nasıl sahip olduğumuzu biliyor.

3 koyun verin kaybeder öyle gelir. Bunlar sabah 9 akşam 5 çalışırken biz 16 saat 17 saat mesai yapıyorduk. İstanbul'a belediye başkanı olmak kolay değildir. Onlar yatarken biz koşturuyorduk farkımız buydu! Bana diyor ki hani Gazze'ye gidecektin. Biz bir kere kesin söylediğimiz zaman gideriz. Önce sen kalk da İsrail'i kına. Esed'i kına. Dersim'i kınasana. Çünkü Dersim'in arkasında CHP yönetimi var, kınayamaz. Yapamaz çünkü uzaktan kumandalı.

Okmeydanı SSK ile Samatya SSK'nın halini bunun döneminde gördünüz mü? 3 yaşındaki bebeğin yanlış serumdan kolu kesildi bunun yüzünden. Bunlar olurken sırıtıyor. Bir insanda edep olmazsa yüz olmazsa sırıtır. Hastane deyince akla hijyen gelir. Ne Okmeydanı'nda ne Samatya'da hijyen yok. Ve kendisi diyor ki 10 yıl önce daha iyidir. E sen mahvettin.

Bu ittifakın içinde yine Pensilvanya ihanet çetetsi var. Belirli medya grupları belirli sermayeler var. Ak Parti ise milletin ittifaki ile yürüyor. Bu ilk kez olmuyor. 2007 halk oylamasında yine böyle şer ittifakı kuruldu. Ama milletimiz %69 ile bunu yüzlerine vurdu. Millet Cumhurbaşkanını seçmesin dediniz şimdi hangi yüzle gidip oy isteyeceksiniz!