Siyaset Erdoğan: Saray 500 milyon dolar
Paylaş
Erdoğan: Saray 500 milyon dolar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tartışmalara neden olan yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı'yla ilgili eleştirilere yanıt verdi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sarayın bedelini 1 milyar 370 milyon TL, Cumhurbaşkanlığı uçağının maliyetini 185 milyon dolar (416,2 milyon lira) olarak açıklamıştı. Erdoğan ise farklı rakamlar telaffuz etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan dönüşü uçakta gazetecilere yeni sarayla ilgili açıklamalarda bulundu, başbakanlık döneminde hassasiyet içerisinde davrandığını söyledi.

'KEÇİÖREN'DE KİRADA OTURDUM, BUNU KONUŞMAZLAR'

Erdoğan şunları kaydetti: "Bu bina, ülkemiz için bir ihtiyaçtı. O nedenle yapıldı. Yabancı konukları karşılama törenlerini, 11-12 sene caddeyi trafiğe kapatmak suretiyle sokakta yapmak durumunda kaldık. Ben Başbakanlığım döneminde resmi konutta oturmadım, Keçiören'de apartman dairesinde, kirada oturdum, bunu konuşmazlar. Ben gelen devlet başkanlarına vesair hiçbirine otellerde yemek vermedim, bütün yemeklerin hepsini resmi konutta vermişimdir. Oradaki bizim aşçısıyla garsonuyla ordan hallettik. Biz bunları bizden öncekiler gibi otellerde vermiş olsaydık bu rakamlar, bire iki, bire üç katlardı. Bunu konuşmazlar. Bu kadar hassasiyet içinde olduk."

Sarayın içerisinde yapımı devam eden konut bittikten sonra buraya yerleşeceğini belirten Erdoğan, hayata geçirilecek farklı projelere ilişkin de bilgi verdi.

Erdoğan şunları söyledi: "Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı kapsamında, 2-3 bin kişilik bir kongre sarayı da olacak. Bu dışarıya da açık olacak. Orada büyük çaplı toplantılar yapma imkanımız olacak. Örneğin, muhtarlarla orada biraraya gelmeyi planlıyorum; kendilerini dönüşümlü olarak çağırma suretiyle bunu yapabilirim. Hakeza, tüm Türkiye'den kurayla belirlenecek vatandaşlarımızla da benzer bir toplantıyla biraraya gelmeyi düşünüyorum. Kongre merkezinin yanına bir cami de yapacağız. O bölgede ihtiyaç var çünkü. Cami halka açık olacak."

SARAY 500 MİLYON DOLAR, UÇAK 179 MİLYON DOLAR

Erdoğan, yeni sarayın maliyetinin ise 700-800 milyon dolar değil, 500 milyon dolar (1 milyar 125 milyon lira) civarında olduğunu söyledi.

Erdoğan yeni alınan TC TUR uçağının ise maliyetinin tüm donanımları dahil olmak üzere maliyeti 179 milyon dolar (402,7 milyon lira) olduğunu açıkladı.

BAKAN ŞİMŞEK'İN AÇIKLADIĞI RAKAMLAR


Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sarayın bedelini 1 milyar 370 milyon lira, TC TUR uçağının maliyetini ise 185 milyon dolar (416,2 milyon lira) olarak açıklamıştı. Erdoğan ise fiyatları farklı telaffuz etti

Haberin Devamı