Siyaset Erdoğan: Sen kimsin bir defa! Haddini bil
Paylaş
Erdoğan: Sen kimsin bir defa! Haddini bil

Başbakan Erdoğan dün HSYK düzenlemesinin görüşüldüğü TBMM Adalet Komisyonu'nda yaşanan kavga ile ilgili konuştu

Başbakan Erdoğan sabah saat 10.20’de Üsküdar Kısıklı ’daki konutundan ayrılarak Karacaahmet Mezarlığı’na geldi. Başbakan Erdoğan, annesi Tenzile Erdoğan ile babası Ahmet Erdoğan’ın mezarlarını ziyaret edip dua etti. Mezarlıkta yaklaşık 20 dakika kalan Başbakan Erdoğan daha sonra yapımı devam eden Çamlıca Camii’ne geldi. Başbakan Erdoğan’ın yanında oğlu Bilal Erdoğan da yeraldı. Bilal Erdoğan babasına makam aracında eşlik etti.

Erdoğan burada gazetecilere gündeme dair açıklama yaptı.

Haberin Devamı
startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer14140","14140","201401","14140-93612.jpg","1", "0",""Sen ki

Erdoğan konuşmasında şunları söyledi:

Anamuhalefet partisi hatırlarsanız, o döküm halindeki şeyini fırlattı. Allah'tan isabet etmedi. Dün de grup başkanvekilime bir dolu pet şişe fırlatıldı. Bütün bunlar ister istemez geriyor. Bir de komisyon çalışmalarında herhangi bir yetkileri olmadığı halde dışardan gelenlerin konuşma yapacağım diye oraya girmesi ayrı bir yanlış. Senin bir defa orada konuşma yetkin yok. Sen kimsin bir defa! Haddini bil. Senin konuşma yapacağın yer farklı yer.

Bunlar hukukçu filan değil. Militanı durumda. Yaptıkları durum bu. Oradaki samimi havayı engellemek provoke etmek. Bu havayı da maalesef kirletiyorlar. Olay bu.

HSYK konusunda komisyon, çalışmasını yaptı. Burada anayasa aykırılık olmadığı kararını verdi. Komisyondaki çalışmalarda her şey oya dayalıdır. Oylama neticesinde anayasaya aykırılığı olmadığı belirlenmiştir. Bu nereye inecek? Maddeler görüşüldükten sonra da Genel Kurul’a inecektir. Görüşmeler yapılacaktır. Aslolan zaten genel kuruldur. Genel Kurul’dan da çıktıktan sonra cumhurbaşkanına gidecektir, nasıl bakar onu bilemiyoruz.

''BEN YAPTIM OLDU'YLA OLMAYACAĞINI BİZ DE BİLİYORUZ''


Burada muhalefetin bir şansı var, alır Anayasa Mahkemesi’ne buna götürür. Sonra onun kararını bekleriz. Demokrasinin bütün güzelliği buradadır. ‘Ben yaptım oldu’yla olmayacağını biz de biliyoruz.

Yargı millete hesap vermiyor, millete hesap veren biziz. Siz kalkar da biz, bu ülkede yatırımcıların girişimcilerin önünü kesecek adımlar atarsanız, tahminler üzerinden giderseniz, herhangi bir zihniyetin temsili altında, emirlerle hareket edecek olursanız, yürütme olarak da bize bir görev düşer. Biz de onu yapmak durumundayız. Şu an yaptığımı çalışma bunun bir gereğidir.

''BU GİRİŞİMCİLER NE YAPACAK?''


Bugün bizim üçüncü köprümüz, havalimanımız, İstanbul-İzmir otoyolu yapılacaksa, asma köprüler, yüksek hızlı tren yapılacaksa, bu girişimcilerin önünü keserseniz bu girişimciler ne yapacak? Burada art niyetten başka hiçbir şey aranamaz. Bunlar farklı bir zihniyetin eseridir. Dolayısıyla böyle bir yaklaşımını da müsaade etme hakkımız yoktur.

''30 MART GELİYOR''

Bazıları diyor ki böyle bir HSYK anlayışı yok. Lütfen AB üyesi ülkelerinin HSYK yapısına bakın. Hepsinden öte milli irade ne diyor? Bu önemlidir. Milli iradenin temsili şu anda parlamentodadır. Herkesin saygı duyma mecburiyeti vardır. Oraya saygı duymuyorsanız 30 Mart geliyor. Milletim diyecektir ki şu şudur, şu şudur.

''KENDİSİ BİR KASET GENEL BAŞKANDIR''

Ana muhalefetin genel müdürünün söylemesiyle, kimse yolsuzlukların içinde değil. Asıl kendisidir. Kendisi Rahşan affıyla siyaset yapıyor. Kendisi bir kaset genel başkandır. O kaset olmasa partinin başında o olmayacaktı. Tablo bu. Daha ileriyle gitmeye gerek yok.