Siyaset Erdoğan: Silvan raporları örtüşüyor
Paylaş
Erdoğan: Silvan raporları örtüşüyor

Erdoğan: Silvan raporları örtüşüyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Silvan’da 13 askerin şehit edilmesiyle ilgili İçişleri Bakanlığı’nın hazırladığı rapora ilişkin, "İçişleri Bakanlığımızın yaptırmış olduğu bu incelemede, onun da neticeleri geldi. Arada çok ciddi bir fark söz konusu değil. Örtüşüyor genel itibariyle, bundan dolayı İçişleri Bakanlığı’nın böyle bir açıklama yapmasına gerek görmedik" dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, Azerbaycan’a hareketi öncesinde Esenboğa Havalimanı’nda açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Silvan’da 13 askerin şehit edilmesine ilişkin Genelkurmay Başkanlığının açıklamasını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Başbakan Erdoğan, "Genekurmayımızın dün yaptığı açıklama zaten çok detay, geniş olarak ele alınmış teferruatlı bir çalışmanın ve dün de aramızda yapmış olduğumuz zirve neticesinde yapılan bir açıklama. Orada ikinci bir açıklamayı gerektirecek şu süreç içerisinde herhangi bir şey söz konusu değil. Zaten ihmallerle alakalı da orada ifade çok açık net, ortada bunu da yargıya sevk etmek suretiyle bu işin takibi yapılacaktır" dedi.

Erdoğan, polisin terörle mücadelede etkin rol almasına ilişkin bir soruyu yanıtlarken de şöyle konuştu:
"Emniyet Teşkilatının bölgedeki yöntemler üzerinde bazı çalışmaları yapmak suretiyle daha farklı yöntemler ve burada Jandarma, Kara Kuvvetleri Komutanlığı arasındaki koordinasyonun çok daha güçlendirilerek böyle bir çalışmaya girilmesi gerekiyor. Ama her zaman söylediğimiz gibi bizim asıl hedefimiz güvenlik güçleriyle bu işi sürdürmekten öte milli birlik ve kardeşlik projesi çerçevesinde bu işi sürdürmektir. Arzumuz, istediğimiz budur. Karşımızda iyi niyeti gördüğümüz sürece biz iyi niyetle zaten yolumuza bir kardeşlik anlayışı içerisinde devam edeceğiz. Ama bu kötü niyet sürdüğü sürece bu kötü niyete karşı artık iyi niyetli davranmak takdir edersiniz ki sizlerin de bizim de vatandaşlarımızın da takdir planlarının artık dışındadır."

Haberin Devamı

Medyanın desteği noktasında şikayetçi olduklarını ifade eden Erdoğan, dün Norveç’in başkenti Oslo ve Utöya Adası’ndaki saldırılar sonrasında kendisine ulaşılamayan Türk kızı Gizem Doğan’ın ailesini telefonla aradığını söyledi. Erdoğan, "Kendileriyle görüştüm. Diyorlar ki ’benim kızımın resmini yayınlamak için bizden izin istediler’. Bakın burası çok anlamlı ’izin istediler’ diyor. Soruyorum, biz de böyle bir şey var mı?" diye konuştu.

Bazı medya kuruluşlarının moral güçleri olması gereken kuruluşları demoralize etmek için ellerinden gayreti gösterdiklerini vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Medyanın yaptığı iş bu. Böyle bir şey olmaz, biz burada eğer teröre karşı ortak mücadele vereceksek, her zaman söylüyoruz terörün en önemli çıkarı, propagandasını yaptırtmaktır. Şu anda terörizmin, sırt sırta olduğu temsilcileriyle medyanın el ele vermesini, kusura bakmayın anlamak mümkün değil. Bu kadar da açık konuşuyorum. Bizim burada dikkat edilirse, basın özgürlüğü noktasında da verdiğimiz destekler her zaman ortadadır. Bütün bunlar rahatlıkla yazılabiliyor, bütün bunlar rahatlıkla fotoğraflarla, her zaman gazetelere, televizyonlara getirilip yayınlanıyor. Tabii ki istisnalar yok değil var. Bu konuda hassasiyet gösteren yayın organlarımız da var. Onlara da ayrıca teşekkür ediyorum. Biz istiyoruz ki bütün yayın organları bu konuda o hassasiyeti göstersin ki ülkemiz bir an önce arzuladığı o milli birliğe barışa kavuşsun" ifadelerini kullandı.
Başbakan Erdoğan, Silvan’daki terör olayıyla ilgili olarak, İçişleri Bakanlığı’nın hazırladığı rapora ilişkin bir soruyu yanıtlarken de, "İçişleri Bakanlığımızın yaptırmış olduğu bu incelemede, onun da neticeleri geldi. Arada çok ciddi bir fark söz konusu değil. Örtüşüyor genel itibariyle, bundan dolayı İçişleri Bakanlığı’nın böyle bir açıklama yapmasına gerek görmedik" dedi.

Haberin Devamı

ERDOĞAN, AZERBAYCAN’A GİTTİ

Haberin Devamı

Basın toplantısının ardından Başbakan Erdoğan, özel uçak "ANA" ile saat 10.35’te Azerbaycan’a gitti. Erdoğan’ı Esenboğa Havalimanı’ndan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya ve öteki ilgililer uğurladı. Başbakan Erdoğan ile Dışışleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve gazetecilerden oluşan bir heyet de Azerbaycan’a gitti.