Siyaset Erdoğan: Suriye'ye seyirci kalamayız
Paylaş
Erdoğan: Suriye'ye seyirci kalamayız

Erdoğan: Suriye'ye seyirci kalamayız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Seul’de görüştüğü liderlere Suriye’de yaşananları anlatarak, insan hakları ihlallerinin son safhaya geldiğini, bunlara seyirci kalınamayacağını söyledi.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, Nükleer Zirvesi için geldiği Seul’de liderlerle ikili görüşmeler yapıyor. Ürdün Kralı Abdullah, Şili Cumhurbaşkanı Sebastian Pinera, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani, İtalya Başbakanı Mario Monti ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’le görüşen Erdoğan, ağırlıklı olarak Suriye’de yaşananlar üzerinde durdu.

Başbakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, Başbakan Erdoğan, görüştüğü tüm liderlere, Suriye’de yaşananlar konusunda Türkiye’nin görüşlerini aktardı. Başbakan Erdoğan’ın, Suriye’deki insan hakları ihlallerinin son safhaya geldiğini, bunlara seyirci kalınamayacağını vurguladığı belirtildi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun yanı sıra Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın da eşlik ettiği görüşmelerde Başbakan Erdoğan’ın, Suriye’den Türkiye’ye göç akınının arttığına da dikkati çektiği ifade edildi.

Haberin Devamı

-Erdoğan, mayısta Pakistan ve Kazakistan’a gidecek-

Başbakanlık yetkilileri, Şili Cumhurbaşkanı Pinera’nın, İsrail askerlerinin Mavi Marmara gemisine yönelik saldırısı sebebiyle yarıda kestiği Şili ziyaretini hatırlatarak, Erdoğan’a, "Sizi en kısa zamanda Şili’ye bekliyoruz" dediğini, Başbakan Erdoğan’ın, davete teşekkür ederek, bu konuyu değerlendireceğini ifade ettiğini bildirdi.

Erdoğan’ın, Gilani ve Nazarbayev’le yaptığı görüşmelerde de yine bu ülkelere ziyaretlerin konuşulduğu bildirilirken, Erdoğan’ın, 22 Mayıs’ta Pakistan’a ardından da 23-24 Mayıs’ta da Kazakistan’a gideceğini söylediği dile getirildi.

İtalya Başbakanı Monti’yle görüşmesinde Erdoğan’ın İtalya’ya yapmayı planladığı ziyaretin gündeme geldiği, ancak ziyaret tarihinin kesinleşmediği kaydedildi.

Hasan Öymez - AA