Siyaset Erdoğan: Taleple gelmeyin
Paylaş
Erdoğan: Taleple gelmeyin

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BDP'lilerin Meclis'e gelmelerine yönelik görüşmeler konusunda, “Ümitli olmak istiyorum. Aynen ana muhalefet partisiyle nasıl bir uzlaşma sağlandıysa temenni ederim ki BDP ile de böyle bir uzlaşma sağlanır" dedi

TBMM Genel Kurulu'ndaki güvenoylamasının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Erdoğan, BDP'lilerin Meclis'e gelmelerine yönelik görüşmeler konusunda, “Ümitli olmak istiyorum. Aynen anamuhalefet partisiyle nasıl bir uzlaşma sağlandıysa temenni ederim ki BDP ile de böyle bir uzlaşma sağlanır ve en kısa zamanda BDP de gelir, parlamentoda yeminin yapar” dedi.

“BDP'nin talepleri var nasıl karşılıyorsunuz” sorusuna ise Başbakan, “Yemin konusunda talebe açık değiliz. Yemin talepleri müzakere konusu değildir. Daha sonra yeni anayasa sürecinde masaya oturulur., masada müzakere yapılır. Anayasaya varız derlerse milletin, STÖ’lerin katılımıyla çalışmalar yapılır” cevabını verdi.

"OLUMLU AMA SONUÇ YOK"

Bu arada bugün Meclis Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında yapılan AK Parti-BDP heyetlerinin görüşmesi 1,5 saat sürdü.

Haberin Devamı

Boykot kriziyle ilgili Ak Parti ve BDP heyetleri görüştü.

Görüşme, Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in başkanlığında yapıldı. Görüşmeye BDP’den Gurup Başkanı Selahattin Demirtaş ve Siirt Milletvekili Gültan Kışanak, grup başkanvekilleri Hasip Kaplan ve Pervin Buldan ile Ak Parti’den genel Başkan Yardımcısı Halik İpek, Ak Parti Gurup Başkanvekilleri Nurettin Canikli ve Ahmet Aydın katıldı. Görüşmede Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da bulundu.

Saat 13.00’de başlayan görüşme öncesinde ise Meclis Başkanı Çiçek, BDP Grup Başkanı Selahattin Demirtaş ve Kışanak’la 3’lü bir görüşme yaptı.

DEMİRTAŞ'TAN AÇIKLAMA

Selahattin Demirtaş görüşme sonrası yaptığı açıklamada meselelerin yüz yüze görüşmenin önemli olduğunu vurguladı.

BDP olarak görüş ve önerilerini sözlü olarak sunduklarını belirten Demirtaş bugün ya da yarın yeniden bir araya geleceklerini söyledi.

Türkiye’nin en temel sorunlarının bile diyalogla çözülebileceğini kaydeden Demirtaş, “Krizler de birbirini daha iyi anlayarak çözülür umudundayım. Demokratik siyasetin önünde engeller var. Bunun kaldırılması için hep birlikte çalışacağız” dedi.

CANİKLİ: "GÖRÜŞME OLUMLU, MUTABAKAT YOK"

Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, BDP Grup Başkanı Selahattin Demirtaş ve partinin diğer yetkilileri ile yapılan görüşmenin olumlu geçtiğini söyledi.

Haberin Devamı

Canikli, görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, “Biz kanaatlerimizi, düşüncelerimizi onlara aktardık, onlar da bize aktardı. Şimdi herkes karşı tarafın düşüncelerini, kanaatlerini değerlendirecek” dedi.

Muhtemelen yarın tekrar bir araya geleceklerini söyleyen Canikli, görüşmenin nasıl geçtiğinin sorulması üzerine, “Olumlu geçti” dedi.

Nurettin Canikli, kendi aralarında çalışacaklarını ifade ederek, “Orada konuşmalarımızı yaptık, notlarımızı aldık” dedi.

“CHP de olduğu gibi ortak bir metin ortaya çıkabilir mi?” sorusuna Canikli, “Yöntemin nasıl olacağı henüz belli değil, öyle de olabilir farklı da olabilir, herhangi bir belirleme yok” yanıtını verdi.

Canikli, “Yine Cemil Bey'in başkanlığında mı bir araya gelirsiniz?” sorusunu ise “Yine aynı yöntemle devam ederiz ancak henüz saati belli değil” diye yanıtladı.

Ak Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın da görüşmenin olumlu geçtiğini belirterek, görüşmenin içeriği ile ilgili pek bir şey söyleyemeyeceğini kaydetti.

Haberin Devamı