Gündem Erdoğan TEKNOFEST'te konuştu: Bağımsızlığın şartı teknoloji

Erdoğan TEKNOFEST'te konuştu: Bağımsızlığın şartı teknoloji

Paylaş
Erdoğan TEKNOFEST'te konuştu: Bağımsızlığın şartı teknoloji

Türkiye'nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST'te 3.gün etkinlikleri devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TEKNOFEST festivalinin gerçekleştirildiği İstanbul Yeni Havalimanı'na pilot kıyafeti giyip F-16 eşliğinde indi. Erdoğan daha sonra festivaldeki gençlere seslendi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Haberin Devamı

Türkiye'nin teknoloji atılımını temsil eden bu etkinliği düzenleyen herkesi tebrik ediyorum. Son zamanlarda yaşadıklarımız bize bir şeyi ifade ediyor. Teknoloji alanında ilerlemeliyiz. Kendi ihtiyaçlarımızı karşılayabilecek duruma gelmeliyiz. Bunun için en önemli etken hayal etmektir. Ecdadımız hayal ettiği her şeyi başardı. Biz de ne hayal ettiysek Türkiye'ye onu kazandırdık. Bu etkinlik gençlerimizi gelişmeye teşvik edecektir. Festivale Türkiye'nin 4 bir yanından gelen gençlerimizi Milli Teknoloji Atılımı'nın bir neferi olarak görüyorum.

YÜZLERCE ÖĞRENCİ KEŞFETTİK

Hazerfan'ın Ali Kuşçu'nun başlattığı bu vizyonu, Yeni Havalimanı'yla başka bir noktaya taşıyoruz. Türkiye Tekonoloji Takımı Vakfı'nın yardımlarıyla yüzlerce öğrenciyi keşfettik.

Haberin Devamı

Aslolan hazır teknoloji almak değildir. Hazırlamak ve öğretmek amaçtır. Bu bilinçle Cumhuriyet döneminde, asla küçümsenmeyecek bir sürü teşebbüsler başlatılmıştır. Mesala yerli sermaye ile askeri fabrikalar kurulmuştur. İkinci Dünya Savaşı sırasında Nuri Demirdağ bu vizyonu kendi uçaklarını yaparak devam etmiştir. Ama Türk Hava Kurumu tarafından desteklenmemiştir. Dönemin tek parti yönetimi tarafından engellenmiştir.

"BAĞIMSIZLIĞIN ŞARTI TEKNOLOJİ ÜRETMETİR"

Sadece kendi teknolojik ihtiyaçlarımızı karşılamakla kalmadık. Aynı zamanda ihracat yolunda da büyük gelişmeler yaşadık. Birçok teknolojimizi ihraç ediyoruz. Büyük bir yelpazeye sahibiz. Eğer bu noktaya gelmeseydi yurt dışında büyük sıkıntılar yaşardık. Eğer hala oralarda başarılı isek bunun sebebi savunma sanayimizin gelişmesidir.

Savunma teknolojilerimizin gelişmesi diğer alanalara da destek oldu. Buradan dünyanın her yanında bulunan bilim insanlarımızı Türkiye'deki teknoloji atılımına katılmaya davet ediyoruz. Bağımsızlığın şartı teknoloji üretmektir.

Artık geliştirdiğimiz projelere yol açan bir iktidar var.

Bunlar bize dost görünenler... Terör örgütlerine tırlarla silah gönderiyorlar. Bize İHA'ları parasını vermemize rağmen satmadılar.

Hala attığmız her adımda benzer sıkıntıları yaşıyoruz. Ama önümüze çıkan engelleri aşacağız. Bu engeller azmimizi kamçılıyor.

Haberin Devamı

Bugün her üniversitemizde mühendislik bölümleri var. Ama sayımız yeterli değil. Daha çok çalışmalıyız. Buradan tüm gençliğimize sesleniyorum: Lütfen hayallerinizin peşinden gidin.

Sizlerden isteğim karşılaştığınız zorluklardan asla yılmadan yolunuza devam edin. Eğer sizin yaşlarınızda Tayyip Erdoğan, ilk zorlukta evine dönseydi bugün burada olmazdı. Kendinize güvendiğinizde önünüzde kapılar birer birer açılacaktır.

-------

T3 Vakfı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul Yeni Havalimanı'nda düzenlenen ve Anadolu Ajansı'nın global iletişim ortağı olduğu TEKNOFEST 3 gün etkinlikleriyle devam ediyor.

ERDOĞAN PİLOT KIYAFETİYLE GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TEKNOFEST festivalinin gerçekleştirildiği İstanbul Yeni Havalimanı'na pilot kıyafeti giyip F-16 eşliğinde ATA uçağıyla iniş yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanTEKNOFEST'te görevli gençler karşıladı.

Erdoğan'dan önce alana Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar F-16 ile alana iniş yaptı.

ERDOĞAN SOSYAL MEDYA HESABI ÜZERİNDEN ÇAĞRIDA BULUNDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün gece resmi sosyal meyda hesabı üzerinden "Yarın 'Milli Teknoloji Hamlesi'' heyecanını gençlerimizle birlikte yaşamak üzere ben de TEKNOFEST'te olacağım. Hayallerinin peşinden giden herkesi yarın İstanbul Yeni Havalimanı'na bekliyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı