Siyaset Erdoğan, TÜRGEV iftarında konuştu
Paylaş
Erdoğan, TÜRGEV iftarında konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TÜRGEV'in iftar yemeği sonrası açıklamalarda bulundu..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kurucuları arasında oğlu Bilal Erdoğan'ın da bulunduğu TÜRGEV Vakfı'nın iftar yemeğinde konuşt. İşte Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları:

Haberin Devamı

Erdoğa'nın konuşmasında dikkat çeken başlıklardan bitanesi de evlililkle iligili verdiği tavsiyeler:

Erdoğan 'Evlilik işini çok geciktirmeyin, okurken okul biter bitmez hemen bitirin o işi. Çok seçici olmayın, eğer çok seçici olursanız gülistandan boş çıkarsınız. Daha güzeli vardır, daha güzeli vardır diye gülistan'ın sonuna geliyor. İnşallah bunlardan olmayız. Burada da hassas olalım. Sevgili Peygamber nikahlanınız, çoğalınız diyor. Buna ihtiyacımız var. Bunun için TÜRGEV çok iyi bir ihtisas alanıdır.' dedi

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'na, başkanına teşekkür ediyorum. Böyle güzel bir sofrada inanıyorum ki muhabbet var, aşk var. Az önce Arzu kardeşim ifade etti. İBB Başkanı olduğumuz dönemde 1996'da İSEGEV kuruldu. Gençliğe ve eğitime hizmet amacıyla atılan bu adım TÜRGEV olarak devam etti. Burada emeği olan kardeşlerime teşekkür ediyorum. Özellikle hayırseverlere teşekkür ediyorum.

Haberin Devamı

TÜRGEV büyük bir adım attı. 12 yurtta 2 bin genci barındırıyor. Kardeşlik sofraları kurarak TÜRGEV başarılı işler yaptı. TÜRGEV'in bazı kirli dillerde hafıza kayıtları kirli olan tipler tarafından telafuz edilmesinin sebebi bu başarıdan kaynaklanıyor. TÜRGEV birilerini rahatsız ediyor. Rahatsız olanların kimliği TÜRGEV'in istikametinin ne kadar doğru olduğunu göstermektedir.

17 Aralık'ta TÜRGEV üzerinden bir operasyon yapılmak istendi. Alçakça atılan bir iftira sonrası TÜRGEV'e saldırdılar. Hükümete yolsuzluk iftirası atmak isterlerken araya başka kirli adımlarını da attılar. Vakıfbank'ın, Ziraatbankası'nın uluslararası piyasada güçlü olmasını istemediler. Pensilvanya maşasıyla bunun hesabını görmek istediler. İş dünyası üzerinden Türkiye'nin dev projelerini engellemeye çalıştılar. Bu ülkede kendilerinden başkasının yurt açmasına tahamül edemiyorlardı. Gençlerin haşhaşilik dışında yolları tercih etmesine dayanamıyorlardı.

'TÜRGEV VAR'

Bana Türkiye genelinde şöyle diyorlardı: Ben kızımı İstanbul'a gönderreyim kızımı nerede kalacak? Biz de diyorduk ki TÜRGEV var. İhtisass alanı kızlar. Kendilerine rakip olarak gördükleri TÜRGEV'i ortadan kaldırmak istediler. Onlar ne kadar tuzak kurarsalar kursunlar onların çok daha üzerinde tuzak kuran allah vardır. Bu CHP'nin genel müdürü hayırdan anlamaz. Geçenlerde a Haber'de SSK'larla ilgili bir programı izledim. Aman yarabbim. Kırklareli'nden 3 yaşındaki bir yavrunun yanlış serum takılması nedeniyle yavrunun sol kolunun nasıl kesildiği anlatılıyordu. O da orada sırıtıyor. 10 yıl önce daha kötüydü diyor. Bu adamın ruhu zaten hijyenden uzak. Ruh temizliğini yapamamış ki. TÜRGEV'i tanımaz bilmez failiyetlerini de bilmez. Pensilvanya'nın eline tutuşturduğu iftiraları sağa sola gösterdi. O da hocasının sözünü tuttu dediğini yaptı.

Haberin Devamı

Şu Kazlıçeşme'den beni cezaevine uğurlayan isimlerden birisi de Ahmet Kaya'ydı. Onun yanında olduğunu söyleyenlerin bir çoğu ona nasıl porselen tabakları fırlattılar. Arka kapıdan kaçırdılar. Fransa'ya gitti sürgünde can verdi. Sürekli aldattılar. Ama biz ne aldatan olduk ne de aldanan olduk.

Önümüzdeki yıl inşallah 60 bin yeni öğrenci kapasitesini hazırlamış bulunuyoruz. Büyük bir açığı kapatacağız. Benim yavrularım da devletin okullarında okudular. Pensilvanya CHP'ye lojistik destek verecek CHP de onların rakiplerini ortadan kaldıracaktı. CHP ve MHP iftiralarıyla ortada kaldılar. 30 Mart'ta da halktan çok büyük ders aldılar. İnşallah bu açılan dersi çok yakında alacaklarına ben inanıyorum.

Haberin Devamı

'BONZAİCİ GENÇLİĞE ÇÖZÜM BULMAK LAZIM'

Kılıçdaroğlu'ndan çok para aldım, Allah izin verirse o paralarla bir hayır yapacağız. Bonzaici bir gençlik var dimi. Bu sorunun sorulması lazım. Bu gençlik nasıl yetişti. Bir yerde bir kaçık var. İşte TÜRGEV gibi bir kurum olursa buradan uyuşturucu kullanan gençlik yetişmez. Bu eğitim verilmeli ki anne baba da rahat etsin.

Bunların arzusu nedir, sadece haşhaşi gençlik yetişsin. Ablaları ne talimat verdiyse, şiddet yanlısı paralele devlet. Biz istiyoruz ki Kur'an'ına bağlı bir gençliğin yetişmesine asla tahammül etmezler. Haşhaşi örgütünün sışında kalan müslümanlara değer vermediler. Onların bir hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı vardır. TÜRGEV planlarına planlar ekliyor. Ama TÜRGEV'e iftira atanlar izzetlerini haysiyetlerini kaybetmiş şekilde varlık yokluk mücadelesi veriyorlar.

Haberin Devamı

Şu anda onları CHP seviyor, MHP seviyor medya seviyor. Kullanışsız hale geldikten sonra bir paçavra gibi buruşturulacak ve tarihin çöp sepetine atılacaklar.

Asla umutsuz olmayın, eğer Pensilvanya'nın haşhaşileri size saldırıyorsa siz doğru yoldasınız. Size saldıranlar bunun hesabını verecekler. İnönü'nün doğru ifadelerinden birisi de şudur: “Bir memlekette, namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur.”

Kararlı bir mücadele verirseniz sizden sonrasına yol göstermiş olursunuz.

'EVLİLİĞİ GECİKTİRMEYİN'

Evlilik işini çok geciktirmeyin, okurken okul biter bitmez hemen bitirin o işi. Çok seçici olmayın, eğer çok seçici olursanız gülistandan boş çıkarsınız. Daha güzeli vardır, daha güzeli vardır diye gülistan'ın sonuna geliyor. İnşallah bunlardan olmayız. Burada da hassas olalım. Sevgili Peygamber nikahlanınız, çoğalınız diyor. Buna ihtiyacımız var. Bunun için TÜRGEV çok iyi bir ihtisas alanıdır.