Gündem Erdoğan'a hakaretten hapis!

Erdoğan'a hakaretten hapis!

Paylaş
Erdoğan'a hakaretten hapis!

Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi öğretim görevlisi Yardımcı Doç.Dr. Elifhan Köse'ye mahkeme temyiz yolu açık olmak kaydıyla 11 ay hapis cezası verdi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı 38 yaşındaki Yrd. Doç. Dr. Elifhan Köse, Gezi olaylarında hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ölümünün proteste edildiği gösteride dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a ’hakaret’ ettiği gerekçesiyle 11 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yrd. Doç. Dr. Köse’nin avukatı, mahkemenin hükmün açıklanmasını geri bıraktığı kararı temyiz edeceklerini söyledi.

Haberin Devamı

İstanbul Taksim’deki Gezi Parkı’ndaki ağaçların kesilmesini protesto eylemleri sırasında yaşamını yitiren 15 yaşındaki Berkin Elvan için düzenlenen protesto gösterisinde, Erdoğan aleyhine slogan atıp hakaret ettiği iddiasıyla Yrd. Doç. Dr. Elifhan Köse ile Mehmet Hüner ve Fatma Eser hakkında 4’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açıldı. İddianamede, "Şüphelilerin bu sloganlarla Başbakanlık görevini yürütmekte olan kamu görevlisine karşı görevinden dolayı onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek şekilde somut bir fiil isnat ettikleri, böylece hakaret suçunu işledikleri CD kayıtları kamera kaydı çözümleri kimlik tespit tutanakları ve tüm dosya kapsamında anlaşılmaktadır" denildi.

Yrd. Doç. Dr. Elifhan Köse ile birlikte Mehmet Hüner ve Fatma Eser hakim karşısına çıktı. Aralarında CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, İzmir Milletvekili Hülya Güven, Balıkesir Milletvekili Nedret Akova’nın da bulunduğu grup da duruşmayı izledi.

Haberin Devamı

KARAR YARGIYA TAŞINACAK

Mahkeme heyeti ’hakaret’ suçundan yargılanan Yrd. Doç. Dr. Elifhan Köse’ye 11 ay hapis cezası verdi. Ancak, ’hükmün açıklanmasının geri bırakılması’ kararı verildi. Heyet, sanıklar Mehmet Hüner ve Fatma Eser Gün hakkında da 7 biner lira para cezası verdi, bunu da hükmün açıklanmasını geri bıraktı.
Yrd. Doç. Dr. Elifhan Köse’nin avukatı Genco Yıldırım, kararı temyiz için Yargıtay’a başvuracaklarını belirterek, "Evrensel hukuk kurallarına aykırı olarak oluşturulan dava yine evrensek hukuk kurallarına aykırı olarak sonuçlandı. Sonuna kadar gidilecek. Bu hem ifade özgürlüğünün kısıtlanması, hem de özel hayatın gizliliği anlamında ciddi bir problem. Hukuk her geçen gün daha kötüye gidiyor. Hukuk herkese lazım" dedi.

Yrd. Doç. Dr. Elifhan Köse de mahkemenin verdiği karar hakkında konuşmak istemediğini belirtildi.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, 35 yıllık bir hukukçu olduğunu belirterek, "Bir ceza muhakemesinde usulünün böylesine ihlal edildiği bir uygulama görmedim. Yargının geldiği tabloya bakar mısınız? Doğrudan hükümetin yarattığı iklimin tesiriyle hükümetin baskı talimat ve telkinleriyle hüküm kuran bir yargı mekanizması" dedi.

Haberin Devamı

DHA