Siyaset Erdoğan'a 'The Times' eleştirisi
Paylaş
Erdoğan'a 'The Times' eleştirisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Lokali'nde düzenlenen Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) buluşmalarına katıldı

Kılıçdaroğlu, buradaki konuşmasında Başbakan Recep Erdoğan'ı seçim barajı ve The Times Gazetesi'ndeki ilana ilişkin sözlerinden dolayı eleştirdi.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Bir Başbakan çıkıp şunu söyleyemez; 'Yüzde 10 seçim barajını biz getirmedik'. Kim getirdi? Kenan Evren ve arkadaşları. Yüzde 10 seçim barajını kim savunuyor? Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları.

Ne fark var ikisinin arasında? Kenan Evren diktatör değil miydi? Diktatördü, apoletleri vardı. Recep Tayyip Erdoğan da diktatör, apoletleri yok. Oscarlı, Nobel Ödülü almış pek çok aydın, Batı'da hükümeti eleştirdi. Bugün ne söylüyor? 'Sözde sanatçılar' diyor. İnsaf yani.

Oscar Ödülü alana siz, 'Sözde sanatçılar' derseniz, kimse kusura bakmasın ama kendinizi değil, Türkiye'yi de rezil etmiş olursunuz. Ben bu kadar sert konuşmayıp da, ne söyleyeyim Allah aşkına, bana söyleyin. Bazen söylediklerine yanıt vermek istemiyorum. Ama sizler soru sorduğunuz için mecburen bu konulara giriyorum.

Emin olun, hiç dikkate bile almak istemiyorum. Bana sorarsanız, ona yanıtı psikologların vermesi lazım. Niye ben veriyorum? Sorunumuz da o zaten."

Haberin Devamı