Siyaset Erdoğan'dan Ankara saldırısı açıklaması
Paylaş
Erdoğan'dan Ankara saldırısı açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö ile Beştepe'de ortak basın toplantısı düzenledi. Ankara saldırısıyla ilgili Devlet Denetleme Kurulu'na inceleme talimatı verdiğini açıklayan Erdoğan, Finlandiyalı gazetecinin 'Türkiye'de halk sizden korkuyor! Diktatörlük var diyorlar' sözlerine de cevap verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ankara'daki terör saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Finlandiyalı mevkidaşıyla ortak basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'daki saldırıyla ilgili Devlet Denetleme Kurulu'na soruşturma talimatı verdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Konuşmasında isim vermeden HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ı eleştiren Erdoğan, 'Acılar ve ölümler üzerinde kendilerine bir ikbal kurmayı planlayanları kaydediyor. Daha bombanın dumanı dağılmaddan, yaralılara müdahale edilmeden suçlu ilanı yarışına girenleri üzüntüyle takip ettik. Olay yerine gidip seçim günü için romantik kasım göndermeleri yapmalarını ibretle izledik.' diye konuştu.

İŞTE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KONUŞMASININ SATIR BAŞLARI:

Finlandiya'ın AB üyelik sürecimizle ilgili verdiği destekten ötürü kendilerine teşekkür ediyorum. Bu ziyaret ikili ilişkilerin daha da derinleşmesine katkıda bulunduğuna inanıyorum.

HAYATINI KAYBEDENLERE ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUM

Ankara Garı önündeki fikirlerimi de sizlerle paylaşmak istiyorum. Olayın olduğu gün yazılı bir açıklama yaptım. Ankara Garı önündeki iki ayrı patlamada 97 vatandaşımız hayatını kaybetti. Demokratik haklarını kullanmak üzere bir araya gelen bu elim olay bizi derinden üzmüştür. Burada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmety diliyorum.

Haberin Devamı

Türkiye'nin birliğine yapılan bu saldırıyı bir kez daha şiddetle kınıyorum.

Bu saldırı Türkiye'ye yapılmıştır Saldırının hedefi orada bulunan vatandaşlarımızla beraber milletimizin tamamıdır.

ASALA, PKK, DHKP-C, EL KAİDE...

Terörün sinsi yöntemleriyle ilk kez karşılaşmıyoruz. Farklı isimler altında faliyet gösteren terör örgütleriyle mücadele ediyoruz. Örneğin Ermeni terör örgütü ASALA 42 diplomatımızı şehit eden terör eylemleri gerçekleştirdi. 70'li yıllardan beri farklı terö örgütlerine binlerce kurban verdik. PKK'nın terör eylemlerinde bugüne kadar 14 bin kamu personelimiz, vatandaşımız hayatını kaybetti. 21 yıldır DHKP-C örgütü Özdemir Sabancı ve Savcı Kiraz cinayetlerinden sorumludur. El Kaide ise İstanbul'da 57 kişinin ölümüne neden oldu.

Suriye ve IRAK'ta ortaya çıkan DAİŞ de Türkiye'ye karşı mücadele eden örgütlerden birisidir.

Bugün de PKK, DHKP-C ve DEAŞ Türkiye'ye karşı mücadele veriyor.

Terör karşısında terör örgütleri karşısında çifte standar kullanan herkes açık söylüyorum teröre hizmet ediyor.

Haberin Devamı

Evlerinin önünde, çarşıda, pazarda eşlerinin gözleri önünde alçakça şehit edilen askerlerimiz için de polislerimiz de DAİŞ tarafında şehit edilen astsubayımız için de, Silvan'da ekmek almaya giden Fırat ve Bismil'de roketle parçalanan 9 yaşındaki Elif için de... Gaziantep'te PKK'nın bombalı araçla saldırısında da... Son olarak Ankara Garı'nda hayatını kaybeden 97 vatandaşımıza da aynı şekilde üzülüyoruz. Tüm terör örgütleri bizim nazarımızda aynı derecede canidir.

Diğer terör olayları gibi Angkara Garı'ndaki saldırı da bizim için bir sınavdır, sınamadır. Bu sınamadan başarıyla çıkacağımıza inanıyırum. Ülkemizde faili meçhuller uzun bir süre önce kapandı. Suçlular en kısa sürede adalete teslim edilecektir.

DEVLET DENETLEME KURULU'NA TALİMAT

Talimat verdim Devlet Denetleme Kurulu'nu görevlendirdim. Kapsamlı bir inceleme ve araştırma yapılması talimatını verdim. Hiç bir ihtimalin gözardı edilmemesi gerekiyor. DHKP-C, PKK , DAİŞ tüm terör örgütlerinin saldırı ihtimali göz önünde tutulmalıdır.

Haberin Devamı

Buradan tüm milletime seslenmek istiyorum. Milletçe sabrımızın, birliğimizin sınandığı bu dönemde 78 milyon T.C vatandaşı olarak hepimize düşen görevler var. Tarih bu kritik günlerde takındığı tutuma göre kaydedecektir. Diğer tüm hesaplarını bir kenara koyup kendi çıkarları için farklı yola sapanlar böyle dönemlerde turnusol vazifesi görüyor. Şehit edilen asker, polis, korucu, kamu görevlilerimizi görmezden gelenleri tarih kaydediyor.

DEMİRTAŞ'A TEPKİ

Acılar ve ölümler üzerinde kendilerine bir ikbal kurmayı planlayanları kaydediyor. Daha bombanın dumanı dağılmaddan, yaralılara müdahale edilmeden suçlu ilanı yarışına girenleri üzüntüyle takip ettik. Olay yerine gidip seçim günü için romantik kasım göndermeleri yapmalarını ibretle izledik. Hayatı durdurma kampanyası başlatanların iki yüzlülüğüne şahit olduk. Kalemini silah gibi kullananları gördük. Türkiye bu süreçte gerçekten çok şey öğrendi. Yaşadığımız sorunları aşmanın yolu birliğimize, beraberliğimize, istikrara sahip çıkmamızdan geçiyor.

Haberin Devamı

Bu süreçte en iyi imtihanı milletimiz verdi. Milletimiz hiç bir provokasyona izin vermeyerek tercihinin huzurdan ve istikrardan yana olduğunu gösterdi.

Artık terör olaylarının yoğun olarak görüldüğü yerlerde daha güçlü bir şekilde güvenlik güçlerinin yanında yer aldığını görüyoruz. Siyasi ekonomik sosyal çalkantıların maliyetini hep birlikte yaşıyoruz. Yeniden bir arada olma, diri olma kararlılığını göstereceğimiz günlerin yakın olduğunu biliyorum.

FİNLANDİYALI GAZETECİNİN SORUSU

1-Bazı vatandaşlar sizden korkuyorlar. Sizi diktatör olmakla suçluyor. TErör olayında devletin parmağı var iddiası var. Bu iddialarla ilgili ne düşünüyorsunuz?

Öncelikle hangi gazetedensiniz? Öncelikle diktatörün olduğu ülkede böyle bir soru soramazsınız. Diktatörün olduğu bir ülkede Cumhurbaşkanınınailesi dahil sınırsız hakaretin olduğunu göremezsiniz.

AB üyesi ülkelerinde olmayan talep ve etkinlikleri Türkiye'den daha fazla olan ülkelerle yarışırız. İddia ediyorum, yazılı ve görsel medyada, çocuklarım eşim başta olmak üzere her türlü hakareti sınırsız bir şekilde yapmaktadır. 13-14 yıllık başbakanlık döneminde bunları sabırla karşıladık. Şimdi derin devlet diyorlar. bunu neye göre söyleniyor. Konuşmamda bunu ifade ettim. Bir tespiti net yapmamız lazım fikirle mi bilgiyle mi konuşuyoruz? Fikirle konuşursanız hep yanılırsınız. Bilgiyle konuşursanız bilgide saygı vardır. Bilgiyle değil dedikoduyla konuşuluyor.

Türkiye ekonomide nereden nereye geldi, özgürlüklerde nereden nereye geldi.. Eğitimden sağlıkta nereden nereye geldi. Bunların ölçüsü bilgi olarak ortada. Bütün bunlara rağmen ifitralara devam ediliyorsa benim söyleyecek sözüm kalmaz. İftirayı atanlar rahatlıkla ortalıkta dolaşıyor. Derin devlet diyerek aslında kendilerini gizliyorlar. Emniyet, ADalet bütün çalışmalarını sürdürüyor. Hangi örgütler tarafından yapılmış ortaya çıkacak. İzler sürülüyor, canlı bombalarla ilgili testler yapılıyor. İstihbarat örgütlerimizin yaptığı açıklada yurt dışından gelen canlı bombaların eylem yapacağı bu tweetlerle de ortaya çıktı. Biraz sabırlı olmak gerekiyor. Neticesinde bu haince eylemi kim yaptı bunları birlikte göreceğiz

2- Gelinen noktaya göre saldırganların kimlikleri belilendi mi, dış bağlantı söz konusu mu? İhmal ve istihbarat zaafiyeti iddiası var. 2 bakanın istifası isteniyor ne diyeceksiniz?

Bu tür faliyetlerde hiç bir zaafiyetin olmadığı diye bir şey ifade edilemez. Ancak bunların boyutu iyi ortaya konulmalı. Öncelikle bizim bir neticeye gitmemiz gerekiyor. DNA testleri yapılırken istihbarat örgütününv ermiş olduğu ülkemizde değişik eylemleri yapmaya yönelik Suriye kaynaklı bazı bilgiler var. Bu bilgileri istihbarat örgütlerimiz bize dinlemelerde, teknik takiple bu bilgiler ulaşır. Bu tür adımlar atılmıştır. Ekskiklerimiz nerede bunun da üzerine gidilecektir.

Bu tür olaylarda hemen istifa mekanizmasını çalıştırma anlayışı doğru değildir. İstifasını versinlşer derseniz burada şu ortaya çıkar: Biz devlet yönetiyoruz, hatamız olabilir. İstifa mekanizmalarını bu kadar kolay çalıştırıyorlarsa bir siyasi partiye niye başkan olunur? Birileri de size istifa et dediğinde niye istifa etmiyorsunuz? 100'de 100 başarılı olunamayabilir. Bu arkadaşlarımız Türkiye'nin dört bir yanına terörle mücadelenin kavgasını veriyorlar. Gerek İç İşleri Bakanımız gerek Adalet Bakanımız bu mücadelenin içindeler. Hemen istifa ile çözüm bulamazsınız.