Siyaset Erdoğan'dan Çakıcı'ya hakaret davası
Paylaş
Erdoğan'dan Çakıcı'ya hakaret davası

Başbakan Erdoğan'a 'Tehdit ve hakaret' içeren mektup gönderdiği öne sürülen Alaattin Çakıcı hakkında dava açıldı

İzmir’de kaldığı cezaevi müdürü Ayhan Çapacı’ya silahlı saldırı düzenlenmesini azmettirdiği iddiasıyla Adana’daki F Tipi Cezaevi’ne nakledilen Alaattin Çakıcı, iddiaya göre, 3 Ekim 2013’de başbakan ile dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e mektup gönderdi.

Haberin Devamı

Adana Adli Sarayı’ndaki postaneden gönderilen mektupta hakaret ve tehdit içeren sözler olduğu iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Yaklaşık 3 ay süren soruşturma ardından Çakıcı hakkında, ’Sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret, tehdit’ suçlarından toplam 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Ankara 21’inci Sulh Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın iddianamesinde, şüpheli Alaattin Çakıcı’nın kendi el yazısıyla savcılığa gönderdiği ifadesinde suçlamayı kabul ettiği bildirildi.

Sanık Çakıcı’nın soruşturma savcısına gönderdiği 3 sayfalık ifadesinde "Yıllardır, mahkemelerde, savcılıklarda vermiş olduğum ifadelerimde zaman zaman Rizeli Tayyip Erdoğan’la ilgili sözlerim kayıt altına alınmıştır. Bazen de cezaevlerinden kendisine ve bazı bakanlara UYAP üzerinden dilekçe ve fakslar gönderdim. Ne söylemiş isem sözlerimin arkasındayım" dedi. Çakıcı’nın yargılamasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Haberin Devamı

DHA