Siyaset Erdoğan'dan flaş koalisyon açıklaması
Paylaş
Erdoğan'dan flaş koalisyon açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Koalisyon görüşmeleri için yasal süre olan 45 günü aşan bir esnetme yetkim yok. Başbakan'a görev verdim o da işini yapıyor. (Erken seçim olur mu?) Meclis Başkanı ile görüşerek götürebilirim. Meclis de götürür

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Necdet Özel'e verilen Devlet Şeref Madalyası sonrası kuliste gazetecilere açıklamalarda bulundu. Erdoğan şunları söyledi:

Haberin Devamı

'CUMHURBAŞKANI YETKİLERİ İÇİNDE KALSIN' TARTIŞMASI

(Cumhurbaşkanı, kendisi anayasal çizgi içerisinde kalsın) ifadelerini kullananlar, onlar Anayasa’nın içerisinde ne olduğundan haberi yok.

Bulundukları konumdan haberleri yok. Onlar önce adresleri öğrenmeleri lazım. Adresleri de bilmiyorlar.

Şu anda Sayın Başbakan’a hükümet kurmak üzere görevi verdim. Kendisi çalışmaları sürdürüyor.

Şu anda anamuhalefet partisiyle gerek heyetlerin yaptığı görüşmeler var, dün Sayın Başbakan’ın yaptığı görüşme var. Televizyonda izlediğimiz kadarıyla perşembe, cuma tekrar görüşmelerinin olacağını duyduk. Temenni ederim ki hayırlı olur.

"SAYIN BAŞBAKAN MHP İLE DE BİR GÖRÜŞME YAPABİLİR"

Ama öbür tarafta Milliyetçi Hareket Partisi’nin de yine aynı şekilde heyet temsilcileriyle yaptığı görüşmeler var. Bilemiyorum, belki Sayın Başbakan bu arada onlarla da bir görüşme yapabilir veya yapacaktır. Bunlar şu anda benim tasarrufum içerisinde olan işler değildir.

Haberin Devamı

Meclis Başkanımla danışmam gereken, görüşmem gereken anlarda da muhakkak kendisiyle bu konuları tabii ki görüşeceğim. Şu anda da zaten görüşüyorum, görüşürüm. Niye? Ülke kesinlikle hükumetsiz kalmamalı, başsız kalmamalı.

ERKEN SEÇİM OLUR MU?

Koalisyon görüşmeleri için yasal süre olan 45 günü aşan bir esnetme yetkim yok. Başbakan'a görev verdim o da işini yapıyor. (Erken seçim olur mu?) Meclis Başkanı ile görüşerek götürebilirim. Meclis de götürür.

ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU ARASINDA KOALİSYON GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görev süresi dolan Genelkurmay Başkanı Necdet Özel onuruna verdiği resepsiyonun ardından Başbakan Davutoğlu ile koalisyon süreciyle ilgili bir görüşme gerçekleştirdi!