Siyaset Erdoğan'dan 'Sivil Anayasa' vurgusu!
Paylaş
Erdoğan'dan 'Sivil Anayasa' vurgusu!

Başbakan Erdoğan, adli yılın açılışı dolayısıyla mesaj yayımladı: 'İnanıyorum ki sivil bir anayasanın uzlaşı içerisinde ortaya çıkması, hukukun üstünlüğünün sağlanması, yargı bağımsızlığının teminatı için en köklü reform olacaktır'

Başbakan Erdoğan, adli yıl açılışı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türkiye Cumhuriyeti’nin, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmayı hedefleyen, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olduğunu anımsattı.

Haberin Devamı

Türkiye’nin kronikleşmiş sorunlarına temel ve kalıcı çözümler sunmak, demokrasiyi ileri seviyelere taşımak, hukukun üstünlüğünü tesis etmek adına son 10 yılda pek çok hukuki ve siyasi reform gerçekleştirdiklerine işaret eden Erdoğan, bu süreçte insan hak ve hürriyetlerinin genişletilmesi yolunda önemli mesafeler kat edildiğini vurguladı. Bir yandan Türkiye’ye çağdaş hukuk normları kazandırılırken diğer yandan fiziki imkanların iyileştirildiğini, ülkenin dört bir yanında modern adalet sarayları inşa edildiğini vurgulayan Erdoğan, personel ve mahkeme sayısının arttırıldığına, yargıdaki bilişim altyapısının güçlendirildiğine ve bu sayede adalet mekanizmalarının daha hızlı işlemesinin sağlandığına dikkati çekti.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

"Hiç şüphesiz, hukuka yapılan her yatırım, aynı zamanda demokrasimize, sosyal barışımıza, huzur ve emniyetimize, istikrar ve refahımıza yapılan yatırımdır. Bu şuurla hareket eden bizler, büyüyen, değişen ve dönüşen Türkiye’nin ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kaldığı hususunda görüş birliği oluşan mevcut anayasamızı, uzlaşı ve el birliği içerisinde, daha çağdaş, daha demokratik bir yapıya kavuşturmayı, temel hedeflerimizden biri olarak görüyoruz.

İnanıyorum ki, sivil bir anayasanın uzlaşı içerisinde ortaya çıkması, hukukun üstünlüğünün sağlanması, yargı bağımsızlığının teminatı için en köklü reform olacaktır. Bu düşüncelerle 2013-2014 adli yılı açılışını kutluyor, yeni adli yılın ülkemize barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Başta yüksek mahkemelerimizin başkan ve üyeleri olmak üzere, adaletin yerine getirilmesinde fedakarca emek sarf eden hakim, savcı ve avukatlarımıza, tüm yargı çalışanlarına başarılar diliyorum."

AA