Gündem Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı reklam filmine yasak

Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı reklam filmine yasak

Paylaş
Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı reklam filmine yasak

Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçim reklamı iptal edildi, YSK'ya başvuran MHP kararı aldıran parti oldu. YSK, 30 Mart yerel seçimleri öncesinde, AK Parti'nin Türk Bayraklı tanıtım filmini şikayet üzerine durdurmuştu

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün akşamdan itibaren yayınlanmaya başlayan Cumhurbaşkanlığı seçim reklamı YSK tarafından yasaklandı

Erdoğanın Cumhurbaşkanı reklam filmine yasak

MHP, avukat Kürşat Ergün'ün imzasıyla YSK'ya reklam filmiyle ilgili şikayet başvurusunda bulunmuştu. YSK az önce Cumhurbaşkanlığı forsuyla çekilen reklamı için kararını verdi.

YSK, MHP'nin yaptığı başvuruyu yerinde bularak Erdoğan'ın yeni reklam filminin yayından kaldırılmasına karar verdi.

Reklamın yasaklanmasının sebebi ise sanıldığı gibi Cumhurbaşkanlığı forsu olmadı. YSK'nın gerekçesi reklamda ezan ve dua eden kadın figürünün kullanılması oldu.

Haberin Devamı

RTÜK DE YASAKLADI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın reklam filminin televizyon ve radyolar ile internette yayınlanmasının yasaklanmasına ve yayından kaldırılmasına karar verdiğini bildirdi. RTÜK’ten yapılan yazılı açıklamada, seçim dönemlerinde yapılan yayınlara ilişkin usul ve esasların YSK tarafından düzenlendiğine işaret edildi. Açıklamada, Üst Kurul’un medya hizmet sağlayıcılarının seçim dönemlerindeki yayınlarını YSK kararları doğrultusunda izleyip denetleyip ve değerlendiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Yüksek Seçim Kurulu, 05/08/2014 tarihli ve 3541 sayılı kararıyla, cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın reklam filminin başlangıç kısmında yer alan ezan sesi ile dua eden kadın bölümünü, propaganda yasakları kapsamında (dini ibarelerin kullanılması) değerlendirerek, söz konusu siyasi reklamın televizyon ve radyolar ile internette yayınlanmasının yasaklanmasına ve yayından kaldırılmasına karar vermiştir. Medya hizmet sağlayıcılarının dikkatine sunulur."

Haberin Devamı