Gündem Erdoğan'ın koruma ekibinde de yer alan polis kanasla şehit edilmiş

Erdoğan'ın koruma ekibinde de yer alan polis kanasla şehit edilmiş

Paylaş
Erdoğan'ın koruma ekibinde de yer alan polis kanasla şehit edilmiş

1 Kasım seçimleri sonrası Doğu ve Güneydoğu'dan yine şehit haberleri gelmeye başladı. Diyarbakır'da hendeklerin kapatılması sırasında özel harekat polisi Necmi Çakır, suikast silahı olarak bilinen Kanas'la şehit edildi. Şehit polisin daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koruma ekibinde de görev yaptığı belirtiliyor

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde bu sabah teröristler tarafından suikast silahı olarak tabir edilen 'Kanas' keskin nişancı tüfeği ile başından vurularak ağır yaralanan Trabzonlu Özel Harekât Polisi Necmi Çakır, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederek şehit oldu.

Haberin Devamı

ERDOĞAN'IN KORUMA EKİBİNDE YER ALMIŞ

Şehit polis memuru Necmi Çakır'ın (40) acı haberi Trabzon'un Of ilçesinin Sıraağaç Mahallesi'nde yaşayan anne ve babasına yaylada bulundukları sırada verilirken, Of Kaymakamı Eren Arslan ve Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu yayla dönüşünde evlerine gelen baba Fahri ve anne Nuriye Çakır'a taziyelerde bulundu. Evli ve bir kız çocuğu babası olan şehidin bir süre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde koruma ekibinde de yer aldığı öğrenildi.

"DEVLETİMİZİN ALEYHİNE KONUŞMAYIN"

Baba Fahri Çakır, evlerinin önünde taziyeleri kabul ederken "Takdir-i İlahi! 5 tane evladım olsa bu vatana feda olsun" derken, anne Nuriye Çakır ise oğlunun telefonda kendisinden söz aldığını "Eğer şehit olursam sakın ağlamayın. Devletimizin aleyhine sakın konuşmayın!" vasiyetinde bulunduğunu ağıt yakarak anlattı. Anne Nuriye Çakır "Bizden söz aldın, bu sözü nasıl tutayım, nasıl ağlamayayım. Devletimiz, vatanımız sağolsun!" diyerek gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

Şehit polisin cenazesinin bugün akşam saatlerinde askeri uçakla Diyarbakır'dan Trabzon'a getirilmesi beklenirken, cenazesi yarın Of Merkez Çarşıbaşı Büyük Camii'nde kılınacak namazın ardından toprağa verilecek.