Siyaset Erdoğan'ın sehpasının üzerindeki kitapların sırrı
Paylaş
Erdoğan'ın sehpasının üzerindeki kitapların sırrı

Beştepe'deki Bakanlar Kurulu toplantısında Erdoğan'ın solunda yer alan sehpanın üzerindeki kitapların ne olduğu bilgisine Posta ulaştı

POSTA.COM.TR / ÖZEL Yaşar CAN - O. Oğuz Çetin

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda dün tarihi bir toplantı yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildikten sonra ilk kez Bakanlar Kurulu'na başkanlık yaptı.

Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirilen toplantıya Erdoğan'ın hemen solunda yer alan sehpadaki kitaplar damgasını vurdu. Bazılarına göre sehpa üzerindeki kırmızı defter Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde en kritik bilgileri topladığı kırmızı defteriydi.

Ancak sehpa üzerindeki kitapların ne olduğuna kısa bir teknik inceleme sonras Posta ulaştı. Başbakan Erdoğan'ın yanındaki sehpanın üzerinde iki albüm yer alıyor. Bunlardan birisi 23. Dönem Milletvekilleri Albümü (Kırmızı olan) diğeri de 24. Dönem Milletvekilleri Albümü (Siyah olan).

Haberin Devamı

NE ANLAMA GELİYOR

Türkiye 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlere kilitlenmişken başkentte kritik toplantıda 23. ve 24. dönem milletvekillerinin fotoğraflarının bulunması akıllara 3 dönem tartışmasını getirdi. Hatırlanacağı gibi 3 dönem tartışması AK Parti içerisinde henüz bir netliğe kavuşmamıştı. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakanlığı döneminde 3 dönem kuralının uygulanmasına yönelik görüşünü hemen hemen her fırsatta dile getiriyordu.

70 MİLLETVEKİLİ 3 DÖNEM ŞARTINA TAKILIYOR

AK Parti tüzüğünde yer alan maddeye göre 3. dönem milletvekilliğinden sonra vekiller tekrar aday olamıyor. Bu kurula takılan 70 AK Partili isim var. Yeniden aday gösterilmeyeceği tahmin edilen 70 kişinin, yarın 4 eski bakan hakkında yapılacak Yüce Divan oylamasının seyrini değiştirebilme ihtimali de var.