Siyaset Erdoğan'ın Trabzon'daki konuşması
Paylaş
Erdoğan'ın Trabzon'daki konuşması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'deki toplu açılış töreninin ardından akşam saatlerinde Trabzon'da toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan'ın hedefinde CHP lideri Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Bahçeli ve HDP Genel Başkanı Demirtaş vardı

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün de Rize ve Trabzon'da miting düzenledi. Toplu açılış törenlerinde konuşan Erdoğan'ın Trabzon'daki konuşmasında kızları ve oğullarıyla ilgili eleştirilere sert çıktı. Çocuklarının bazı vakıflarda görev almasına yönelik eleştirilere sert çıkan Erdoğan, 'Şu vakıfta var bu vakıfta var. Tabii olacaklar ya sizden mi izin alacaklar? Benim evlatlarım bu memleketin evladı değil mi? Yeter ki devletle iş yapmasınlar' dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, kendisinin miting yapmasına yönelik eleştirilere de "Neymiş Cumhurbaşkanı meydanlarda geziyor. Evet geziyorum, milletim için geziyorum. Ben bunlardan izin mi alacağım? Milletim bana görev verdi görev. Ben ne dedim yan gelip yatmak için değil koşmak için geliyorum dedim. İstiyorlarki meydanı boş bırakalım ki onlar rahat at koştursun. Yok öyle yağma." ifadeleriyle tepki gösterdi.

İşte Erdoğan'ın Trabzon'da yaptığı konuşmanın satır başları:

Biz diğerleri gibi olmayan bir şeyi cak cek diye söylemiyoruz. Biz yaptığımızı konuşuyoruz.

Kalkmış diyor ki işçilerin Kabe'si Taksimdir. Sen ne nasipsiz adamsın. Bir müftü aday göstermişler benim partimin dini Zerdüştlük olsaydı o dine mensup olurdum diyor. Bu oyunu siz bozacaksınız.

Haberin Devamı

Onlar gücünü dağdakilerden alıyor. Biz gücümüzü önce haktan sonra halktan alıyoruz.

Güney Doğu ziyaretimde Diyanet bana Kürtçe Kur'an-ı Kerim verdi. Yeni basılmış.

Diyanet daha da ileri gitti Ermenice Kur'an-ı Kerim meali hazırlıyor.

Ne diyor 1 milyon Mercedes'ten kaynak aldık diyor. Bu makama arabanın daha kalitelisi gerekir. Sana bu saldırıda bulunanların çoğunun altında bu araba var. Bu Türkiye eski Türkiye değil. Onlar istediği kadar saldırsın.

Din dersini kaldırmaktan bahsettiler. Müftüsü böyle olanın tabii ki başkanı da böyle olur. İmam Hatipleri kaldıracaklarmış.

CHP'nin başkanı diyor ki 1-8+4. Kayseri'ye gidiyor Kayseri'de ben böyle bir şey söylemedim. SEçim bildirgene şunu koydun: 1-8+4. Bunu birleştirdiğinde İmam Hatiplerin orta noktasını kapatıyorsun.

"ÇOCUKLARIM SİZDEN İZİN Mİ ALACAK YA?"

Kızlarım maalesef üniversiteye gidemediler bu ülkede. Başlarını açmaları istendi ama açmadılar. Hamdolsun dünyanın en önemli üniversitelerinde de mezun oldular. Hamdolsun erkek evlatlarıma da taktılar, onlarla da çok uğraştılar. Şu vakıfta var bu vakıfta var. Tabii olacaklar ya sizden mi izin alacaklar? Benim evlatlarım bu memleketin evladı değil mi? Yeter ki devletle iş yapmasınlar. Asla bu konuda biz yandaş gazetelerin yazdıklarına bakmayız. Onlara rağmen yapacağız.

Haberin Devamı

Devlet içinde devlete asla müsade etmeyiz. Niye Pensilvanya'da duruyorsun çık gelsene? Niye gelmiyorsun? Bak hepsi buradan kaçmaya başladılar. Niye kaçıyorsunuz ya durun burada. Biliyorlar.

Bu ülkenin tarihinde ne kadar bölücü, fitneci varsa önce milletimizin tarihini kültürünü esir almıştır.

Geçenlerde Gaziantep'teydim. Kardeşlerimiz Ankara'ya geldiler. Ne dediler biliyor musunuz? Vasıflı eleman arıyorum ama bulamıyorum. Çünkü beyefendiler hanfendiler kolay kolay iş beğenmiyorlar. 3. havalimanı müteahhitlerinden birisi bana ne dedi biliyor musunuz? Ağır vasıta şoförü bulamıyorum diyor. Vietnam'dan şoför getiriyorum diyor. 2 bin 200 TL net maaş veriyorum 3 öğün yemek veriyorum ama adam bulamıyorum diyor.

MEMUR İŞÇİ AYRIMINI ARTIK ORTADAN KALDIRMAMIZ LAZIM

Sen rıskı buldun git be. Çünkü devletin malı deniz yemeyen domuz. Öyle bakıyorlar. Bir kapağı attın mı bir daha çıkmak yok. Bizim artık memur işçi ayrımını kaldırmak lazım. Çalışanlar diye bir anlayış vardır. Çalışan çalışır, çalışmayan ihbar ve kıdem tazminatını alıp gider. Bir işveren çalışanından memnun değilse çalıştırır mı? Biz bunların hepsini yavaş yavaş aşacağız. Biz işsizlerin hepsine iş vereceğiz diyor. Biz senin SSK'da genel müdür olduğunu biliyoruz. Hastane deyince temizlik gelir akla pislikten geçilmiyor.

Haberin Devamı

Bu ülkede 5 koyunu güdemeyenler hayali rakamlar konuşuyor. Birisi 5 senelik iktidar oldu 3.5 yıl dayanamadı çekti gitti. Ortaklarından bir tanesi de ana muhalefetin yavrusu. Biz farklı yürürüz.

Bu milleti, kitabından, ezanından ayırmadan amaçlarına ulaşamayacaklarını biliyorlar. Yapmak için değil yıkmak için çalışıyorlar.

Nerede kubbeler yükseliyorsa nerede minareler yükseliyorsa çok rahatsız oluyorlar. Yıktıkları sattıkları harap ettikleri camiler var.

İş makinelerini yakıyorlar. Ağrı Havalimanını yaktılar biz yaptık. Sınav sorularını çalıyor bu paralel yapı. Evlatlarımızın hayallerini gasp ettiler.

Biz geldiğimizde kimden aldık iktidarı DSP'den ANAP'tan, MHP'den. Borç 23.5 milyar borç vardı. Biz sıfırladık. Şimdi İMF bizden 5 milyar dolar istedi. Tamam veririz dedik. Veren el alan elden üstündür dedik. Şimdi Merkez'in kasasında 120 milyar dolar var.

Haberin Devamı

Bu ülkeyi İMF'nin eseri haline getirdiler. Yasaklı bir ülke haline getirdiler. Paralel yapının başındaki zaat başörtüsü için furuattır dedi. Bu ülkede millete göbeğini kaşıyan adam diyerek bidon kafalı diyerek kendi milletine hakaret edenler çıktı.

BEN BUNLARDAN MI İZİN ALACAĞIM?

Biz eserlerimizle konuşuyoruz. Neymiş Cumhurbaşkanı meydanlarda geziyor. Evet geziyorum, milletim için geziyorum. Ben bunlardan izin mi alacağım? Milletim bana görev verdi görev. Ben ne dedim yan gelip yatmak için değil koşmak için geliyorum dedim. İstiyorlarki meydanı boş bırakalım ki onlar rahat at koştursun. Yok öyle yağma.

Trabzon yeni Türkiye'ye hazır mı, Yeni anayasaya hazır mı? Trabzon al bayrağı dalgalandıracak rüzgarı sağlıyor mu?

7 Haziran'a kadar çok çalışacağız. Özellikle hanım kardeşlerimiz çok çalışacak. Terleyeceğiz.