Ereğli Ereğli belediyesi ihtiyaç sahibi aileleri unutmadı

Ereğli belediyesi ihtiyaç sahibi aileleri unutmadı

Paylaş
Ereğli belediyesi ihtiyaç sahibi aileleri unutmadı

Ereğli belediyesi ihtiyaç sahibi aileleri unutmadı

Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),(DHA)- ZONGULDAK'ta Ereğli Belediyesi, Ramazan ayı boyunca sefer taslarıyla ihtiyaç sahibi ailelere iftar yemeği yardımında bulunacak.

Ereğli Belediyesi, Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra pandemi nedeniyle işsiz kalmış ve muhtaç olan vatandaşların evlerine sıcak yemek ulaştırmak için çalışma başlattı. Çalışma kapsamında oluşturulan ekiple birlikte, Ramazan ayının ilk gününde sefer tasları ailelere ulaştırılmaya başlandı. Hijyen kurallarına uygun şekilde yapılan yemekler, belediye araçlarıyla vatandaşların evlerine kadar götürüldü. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ihtiyacı olan tüm ailelerin sofralarını boş bırakmayacaklarını söyledi. İlk gün 800 kişilik yemek hazırlandığını belirten Posbıyık, "Ramazan ayının Ereğli’deki hemşerilerimize, ülkemize, İslam alemine hayırlı olmasını diliyorum. Sıkıntılı bir ortamda Ramazan başlamış vaziyette. Biz Ereğli Belediyesi olarak geleneksel sıcak aş dağıtımına devam ediyoruz her Ramazanda olduğu gibi." dedi.

Posbıyık, belediye personelinin büyük bir gayretle seferber olduğunu ifade ederek, "Aşçılarımız, yardımcılarımız belli bir hijyen dahilinde büyük bir hazırlık yaptılar. Sefer taslarıyla birlikte arabalarla belirlediğimiz adreslere yemekleri götüreceğiz. Hiç kimse görmeyecek. Zabıta ekmeğini ve sefer taslarını verecek, ertesi gün de boşları alıp yenisini götürecek. Tespitler yapıldı, evlere buna göre dağıtım yapacağız. Yemekleri bol kepçe koyuyoruz ki çocuklar için öğlen yemeği de hazır olsun istiyoruz. Akşam da iftarda kendilerine göre ayarlasınlar istiyoruz." diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı