Gündem Ereğli'de çöp depolama alanında yangın

Ereğli'de çöp depolama alanında yangın

Paylaş
Ereğli'de çöp depolama alanında yangın

Çöplükte metan gazı patlaması riskine karşı Ereğli-Kandilli yolu trafiğe kapatıldı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde eski çöp depolama alanında yangın çıktı. Metan gazının alev alması nedeniyle itfaiye ekipleri saatlerce söndürme çalışması yaptı.

Haberin Devamı

Yangın, akşam saatlerinde Kırmacı Mahallesi Kemer mevkiinde ki çöp depolama alanında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Kdz. Ereğli Belediyesi’nin geçmiş yıllarda çöp depolama alanı olarak kullandığı bölgede yangın çıktı. Aynı anda birçok noktada başlayan yangını fark eden çevredeki vatandaşlar itfaiye ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına 4 arozöz, 2 su tankeri ve bir kepçe ile müdahale etti. Yangın, saatlerce süren söndürme çalışmalarının ardından kontrol altına alınabildi. Söndürme çalışmaları sırasında bazı itfaiye erleri dumanların arasından kalarak zor anlar yaşadı. Ereğli Belediyesi itfaiye ekipleri yangının söndürülmesinin ardından metan gazının yeniden alev alabileceği ihtimaline karşılık fen işleri müdürlüğünden iş makinesi isteyerek yanan bölgelere toprak dökülmesini istedi. Ereğli Belediyesi Başkan Yardımcıları ile birçok daire müdürü de yangın mahalline gelerek incelemelerde bulundu, alınması gereken tedbirleri görüştü. Eski çöp depolama alanında çıkan yangın sırasında. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri de metan gazının patlamaya sebep olabileceği ihtimali üzerine Ereğli-Kandilli yolunu çift taraflı olarak trafiğe kapattı. Ereğli ve Kandilli istikametinden gelen araçların geçişine uzun süre izin verilmedi.

Haberin Devamı

Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, metan gazından dolayı bölgenin riskli olması nedeniyle yangına çok hızlı bir şekilde müdahale ettiklerini söyledi. Ateş gazetecilere yaptığı açıklamada, "Çöplükten yangın ihbarı geldi. İtfaiye müdürlüğü olarak 1. Ve 2. Araçla geldik ama metan gazından dolayı riskli bir bölge olduğu için fen işleri müdürlüğü ekipleri ile birlikte müdahale ettik. Şu an kontrolümüz altında. İçten içten yanmaya devam ettiği için üzerini toprakla kapatıp soğutma yaparak kontrol altına almaya çalışıyoruz. Çevreye ve ormana sirayet olmaması içinde önlem alındı. Bacalarımızda kontrol altında. Şu anda bir risk görünmüyor" dedi.

Ereğli Belediyesi İtfaiye, Fen İşleri ve Su İşleri Müdürlüğü ekiplerinin çöp depolama alındaki çalışmaları halen sürüyor.

Haberin Devamı