Gündem Ergenekon kapsamında yeni dava!

Ergenekon kapsamında yeni dava!

Paylaş
Ergenekon kapsamında yeni dava!

Ergenekon kapsamında yeni dava!

Sivas’ta kuyumculuk yapan mağdur Minas Durmazgüler’e suikast yapılacağı iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuksuz sanıklar Bekir Çelik ve Erhan Gönenci hakkında 7,5 ila 18 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Kasım İlimoğlu tarafından düzenlenen iddianame, birinci "Ergenekon" davası ile birleştirilme talebiyle gönderildiği İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Mahkeme, tutuksuz sanıklar Bekir Çelik ve Erhan Gönenci’nin yargılanacağı davanın ilk duruşmasını da 29 Kasımda yapacak. Sanıkların yargılanacağı ilk duruşma, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde oluşturulan duruşma salonunda görülecek.

İddianamede sanık Bekir Çelik’in "Silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın almak, taşımak veya bulundurmak" suçlarından 8,5 yıldan 18 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenirken, Erhan Gönenci’nin ise "Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapse mahkum edilmesi istendi.

Haberin Devamı

(A.A.)