Spor Ergin Ataman: İyi direnç gösterdik

Ergin Ataman: İyi direnç gösterdik

Paylaş
Ergin Ataman: İyi direnç gösterdik

Galatasaray Liv Hospital'ın başantrenörü Ergin Ataman, "İyi direnç gösterdik ve özellikle ribaundlarda ciddi bir üstünlük elde ettik" dedi.

Türkiye Basketbol Ligi'nde Rönesans TED Ankara Kolejliler'i deplasmanda 75-67 yenen Galatasaray Liv Hospital'ın başantrenörü Ergin Ataman, maçın başında istedikleri oyun düzenini oturttuklarını dile getirdi.

İkinci periyodun ortalarına doğru 10 sayılık fark yakaladıklarını ancak sonrasında rakibin üst üste attığı üçlüklerle 10-0’lık seri yakaladığını kaydeden Ataman, şöyle devam etti:

"Soyunma odasına 1 sayı farkla gittik. Ligde son haftalarda bu tarz kaybettiğimiz maçlar takımı baskı altında tutuyor. İkinci devre yine aynı şekilde geçti, biz yine hamle yaptık ama Kolej bizi yakaladı ve hatta kritik bölümlerde öne geçmeyi de başardı. İyi direnç gösterdik ve özellikle ribaundlarda ciddi bir üstünlük elde ettik. Son periyotta alan savunmasında sıkıntı çekiyorduk ve boş şutları sokamadığımız için sürekli olarak hata yapıyorduk ama Micov maçın son üç dakikasında, ilk dış atışını isabetli bulunca rahatlayıp oyunu lehimize çevirdik."

Beş yabancı oyuncunun oynatıldığı sistemde bütün takımların çok tehlikeli olduğunu vurgulayan Ataman, "TED Koleji de bence çok iyi ve savaşan bir takım. Bu akşam özellikle Clay Tucker olağanüstü bir hücum performansı sergiledi. Ayrıca oyun kurucuları Green de her zamanki gibi takımı iyi motive etti ama biz özellikle uzun pozisyonunda çok daha ağır bastığımız için maçı kazanmayı başardık" diyerek sözlerini tamamladı.

Burak Gören: Başa baş mücadele ettik


Rönesans TED Ankara Kolejliler’de, başantrenör Burak Gören, Galatasaray Liv Hospital’e karşı kendi kalitelerine uygun basketbol oynadıklarını söyledi.

Gören, 75-67 mağlup oldukları maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, karakterlerine uygun bir oyun ortaya koyduklarını belirterek, "Sene başında rakip ayırt etmeksizin sonuna kadar mücadele eden bir takım hedeflemiştik. Ligin güçlü ekiplerinden Euroleague takımı olan Galatasaray’a karşı kendi kalitemize uygun basketbol oynadık. Başa baş mücadele ettik" dedi. 4. periyotta 6 sayılık fark yakaladıkları bölümde topu iyi kullanamadıklarını anlatan Gören, "Bunu yapsaydık maç bizim adımıza daha iyi gelişebilirdi. Özellikle ilk ve ikinci çeyrekte ribaundları iyi kullanamadık. İkinci yarıda alan savunmasına dönerek bunu biraz tolere ettik. Ritmi yakalamıştık ama maçın sonunu iyi oynayamadık" diye konuştu. Bu maçla ligin ilk yarısını tamamladıklarını ifade eden Gören, ikinci yarının daha zor geçeceğini ve daha iyi olmak için hazırlıklara başlayacaklarını sözlerine ekledi. [[[Article_408037]]]

Haberin Devamı