Gündem Erik değil sanki elmas!

Erik değil sanki elmas!

Paylaş
Erik değil sanki elmas!

Yaz meyvesi yeşil erik, genellikle aşeren hamileler tarafından kış aylarında kilogramı 100 liradan alıcı buluyor

Yaz aylarında kilosu 1-2 lira arasında değişen yeşil erik, kış soğuğunun iyice hissedildiği şu günlerde, kilosu 100 liradan tezgahlarda sergileniyor. Yeşil eriğe, yüksek fiyatı nedeniyle tüketicilerden fazla rağbet gelmezken, ürünü en çok hamile kadınların tercih ettiği belirtildi.

Eriğin yanı sıra yine yaz aylarında görülen kavun, karpuz, incir, çilek gibi meyveler tezgahlarda tüketiciye sunuluyor. Bu meyvelerin yaz aylarına göre fiyatlarının birkaç kat daha yüksek olması dikkati çekiyor.

Genellikle güney Amerika kıtasındaki Şili ve Arjantin gibi ülkelerden ithal edilen yaz meyvelerinden kavun, karpuz ve çilek kilosu 5 lira, üzüm 7 lira, nar 4 lira, hambalez 12 lira, erik, taze kayısı ve kiraz ise kilogramı 100 liradan satılıyor.

Bu arada, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Cüneyt Evrüke, hamile kadınların, bebeğin vücutta oluşturduğu bedensel değişiklikler ve kadın vücudundaki hormonal dengenin değişmesi nedeniyle başta ekşi ve tuzlu şeyler olmak üzere birçok yiyeceği aşerdiğini belirtti.