İster sade ister yemeğe kullanın: Erişte tarifi

İster sade ister yemeğe kullanın: Erişte tarifi

İster makarna gibi tüketebileceğiniz isterseniz de yemeklerinize ve çorbalarınıza lezzet katacak erişte tarifi, evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir tarif. Sevdiklerinize hazırlamak için erişte tarifi arıyorsanız "Erişte tarifi, erişte nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

10 Temmuz 2020, Cuma 18:02 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Yemeklerini lezzetlendirecek olan erişte tarifi, evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir tarif. Mutfağınızda hazır bulundurmak için erişte tarifi arıyor ya da erişte nasıl yapılır merak ediyorsanız "Erişte tarifi, erişte nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

Erişte tarifi

Erişte malzemeleri

  • 5 yumurta
  • 2 su bardağı su
  • Tuz
  • Aldığı kadar un

Erişte yapılışı

Öncelikle yumurta, su ve tuzu geniş bir kasede çırpın. Ardından unu azar azar ekleyip sert ve pürüzsüz bir hamur elde edin. Hamuru bezelere ayırın, üzerini bir bez ile örtün ve 30 dakika dinlendirin. Her bir bezeyi unlanmış tezgahta yufka şeklinde açın ve kuruması için bir süre daha bekleyin. Kuruyan hamuru ince ince kesin ve 200 dereceye ayarlanmış fırında hafif kızartın. Fırından çıkartıp soğutun. Kavanoza doldurarak serin ve kuru bir yerde muhafaza edin.


;
Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER "Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (10 Temmuz 2020)