Erişteli nohut çorbası tarifi: Erişteli nohut çorbası nasıl yapılır?

Erişteli nohut çorbası tarifi: Erişteli nohut çorbası nasıl yapılır?

Hem yöresel bir lezzet olan hemde oldukça doyurucu olan erişteli nohut çorbası tarifi, evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir tarif. Eğer siz de sevdiklerinize hazırlamak için erişteli nohut çorbası tarifi arıyor ya da erişteli nohut çorbası nasıl yapılır merak ediyorsanız "Erişteli nohut çorbası tarifi, erişteli nohut çorbası nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

18 Mayıs 2020, Pazartesi 15:51 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Tadına bayılacağınız ve oldukça sağlıklı olan erişteli nohut çorbası tarifi, pratik bir tarif. Sevdiklerinize hazırlamak için erişteli nohut çorbası tarifi arıyor ya da erişteli nohut çorbası nasıl yapılır merak ediyorsanız "Erişteli nohut çorbası tarifi, erişteli nohut çorbası nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

Erişteli nohut çorbası tarifi

Erişteli nohut çorbası malzemeleri

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı nohut
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 20 – 25 adet tane kişniş (havanda ezilmiş)
  • 5 su bardağı su
  • ½ su bardağı erişte
  • Kuru nane

Erişteli nohut çorbası yapılışı

Çorba tencerenizi ocağa alın ve zeytinyağı ekleyip, ısıtın. Zeytinyağınız ısınınca içerisine ince yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin ve yumuşayana kadar soteleyin. Küçük küp doğradığınız patatesleri de ekleyin ve karıştırın. Salçaları ekleyip birkaç tur karıştırın. Baharatları ekleyip, karıştırın. Ardından nohudu ekleyin, karıştırın ve sıcak su ilave edip nohutlar yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Erişteleri ayrı bir tavada biraz kavurun. Nohutlar yumuşayınca içerisine erişteyi ilave edin ve erişteler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. içerisine kuru nane ekleyin, karıştırın. Ocaktan alın ve servis kaselerine paylaştırıp, sıcak servis edin.


Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Küncülü helva: Geçmişi 400 yıllık, günlük üretimi ise 200 kilo