Hayvanlar - Çevre Erkek civcivlerin itlaf edilmesine çözüm aranıyor
Paylaş
Erkek civcivlerin itlaf edilmesine çözüm aranıyor

Almanya ve Fransa, üretim artığı olarak görülen erkek civcivlerin parçalanarak itlaf edilmesini sonlandırmayı planlıyor. Fransa Tarım Bakanı Guillaume, “Erkek civcivleri parçalamayı bitirme zamanı. Bu konuda Avrupa’nın öncüsü olmalıyız" dedi.

Almanya ve Fransa, üretim artığı olarak görülen erkek civcivlerin parçalanarak itlaf edilmesini sonlandırmayı planlıyor. Berlin’i ziyaret eden Fransa Tarım Bakanı Didier Guillaume, “Erkek civcivleri parçalamayı bitirme zamanı. Fransa ve Almanya bu konuda Avrupa’nın öncüsü olmalı” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Almanya Gıda ve Tarım Bakanı Julia Klöckner, Almanya'nın bu yılın ikinci yarısında Avrupa Birliği Dönem Başkanlığı'nın söz konusu çözüm için fırsatlar sunduğunu belirtti.

Fransa ve Almanya; sanayi gruplarını, şirketleri, araştırmacıları ve uygulamaya karşı kampanya düzenleyenleri bir araya getirerek alternatif yöntemler bulunmasını sağlamayı planlıyor.

Eziliyor ya da gazla öldürülüyorlar

Erkek civcivlerin yumurtlamadıkları ve et verimleri düşük olduğu için doğduktan sonra makinelere atılıp, ezilip gazla öldürülmesi hayvan hakları kuruluşları tarafından eleştiriliyordu.

Her yıl 2,5 milyar civciv itlaf ediliyor

Yumurta üreticilerinin erkek civcivlere karşı yöntemlerini protesto eden havyan hakları kuruluşları, her yıl dünya çapında da 2,5 milyar erkek civcivin bir günlükken itlaf edildiğini iddia ediyor.

Haberin Devamı

AA