Pazar Postası Erkek için evlilikte güzellik önemli değil
Paylaş
Erkek için evlilikte güzellik önemli değil

Evlenmek isteyen bekarları bir araya getiren evlilikmerkezi.com, erkek üyeleri arasında bir araştırma yaptı. Araştırmanın sonuçlarına göre erkekler, kendilerini olduğu gibi kabul eden ve aşık oldukları kadınla evlenmek istiyor

Eş adayının kıskanç olması ve çocuk istememesi ise erkekleri evlilikten vazgeçiren sebeplerin başında geliyor. Araştırma aynı zamanda “Erkekler evlenme teklif etmeden önce nelere dikkat ediyor? Erkekleri evlilikten vazgeçiren sebepler neler? Hangi davranışlar onlar için pek de önemli değil?” gibi tüm bu sorulara cevap buluyor. Evlilikmerkezi.com’un 18-65 yaş arasındaki erkek üyeleri arasında yaptığı araştırmaya göre erkeklerin evlilik hakkındaki görüşleri ise şöyle;

Haberin Devamı

* Erkek üyelerin yüzde 73’ü evlilik teklifi etmek için birinci önceliklerinin ‘kendilerini olduğu gibi kabul eden bir eş adayı’ olduğunu belirtiyor. Yüzde 27’si ise evlilik kararı vermelerindeki birinci önceliğin aşk olduğunu söylüyor.

* 26-39 yaş grubunda yer alan erkek üyelerin yüzde 14’ü ise çok başarılı bir kadınla evlenmek istediklerini vurguluyor.

* Hiçbir erkek üyenin evlilik teklifi etmek için birinci önceliği ‘eş adayının güzelliği’ değil. Kısacası sanılanın aksine erkekler eş adayının dış görünüşünü önemsemiyorlar.

* 18-30 ve 50-60 yaş grubunda yer alan erkek üyelerin yüzde 93’ü “Sizi onunla evlenmekten vazgeçiren ne olur?” sorusuna “Kıskanç olması”, 31-49 yaş arasındaki erkek üyelerin yüzde 81’i ise “Çocuk istememesi” yanıtını veriyor.

Haberin Devamı

* 40-50 yaş grubu haricindeki erkek üyelerin yüzde 98’i, “Hangisi olursa yine de evlenirsiniz?” sorusunu, “Arkadaşlarımla anlaşamasa da evlenirim”, 40-50 yaş grubundaki erkek üyelerin yüzde 85’i ise “Ailemle anlaşamasa da evlenirim” diye cevaplıyor.

* Erkek üyelerin yüzde 43’ü sevdiği biri ile hayatını geçirmek için, yüzde 27’si yalnız yaşlanmaktan korktuğu için, yüzde 21’i bütün arkadaşları evlendiği için, yüzde 9’u ise evlenme çağının geldiğini düşündüğü için evlenmek istediğini belirtiyor.

* Erkek üyelerin yüzde 92’si evlenecekleri eş adayı için “fiziksel görünümün bir önemi yok, mühim olan uyuşmamız” şıkkını işaretledi. Erkek üyelerin yüzde 5’i eş adayının esmer olmasını, yüzde 2.25’i kızıl ya da kumral olmasını, yüzde 0.75’i ise sarışın olmasını istediğini belirtti.

Hayallerinizdeki eş adayını bulabilirsiniz!

Türkiye’nin kişilik analiziyle eşleştiren ilk ve tek bilimsel evlilik sitesi olan evlilikmerkezi.com, Akıllı Eşleştirme Sistemi’ni (AES) kullanarak bireylerin kişilik özellikleri ve kriterlerine en uygun eş adayını bulma imkanı sağlıyor. Akıllı Eşleştirme Sistemi, uyumsuz ve mutsuz olma potansiyeli yüksek eş adaylarını daha en baştan eleyerek, yalnızca uyumlu beraberlik kurabilecek kişileri birbirine yönlendiriyor. Evlilik danışmanları, psikiyatrist ve psikoterapistlerin evlilik konusundaki uzman görüşleri doğrultusunda oluşturulmuş olan evlilikmerkezi.com’un Akıllı Eşleştirme Sistemi’nden faydalanmak isteyen bekar bireylerin öncelikle siteye üye olmaları ve üyelik aşamasında kendilerinin hem kişiliklerinin hem de nasıl bir eş ile beraber olmak istediklerinin tespiti için yine uzmanlar tarafından hazırlanmış olan sorulara yanıt vermeleri gerekiyor.

Haberin Devamı

Siteye üye olurken sorulan sorulara verilen yanıtlara göre Akıllı Eşleştirme Sistemi size özel olarak çalışmaya başlıyor ve sistem içerisinde kayıtlı adaylar arasından kişilik özellikleriniz açısından uyumlu, tamamlayıcı ve kriterlerinize uygun olan eş adaylarını size sunuyor. Bu aşamanın ardından, size düşen ise sistemin önerdiği uygun eş adaylarını inceleyip, aralarından seçim yapmak. Böylece beğendiğiniz eş adaylarınız ile site üzerinden güvenli bir şekilde iletişim kurmaya başlayabiliyorsunuz.