Gündem Erkek öğrenci yurdunda kız kavgası

Erkek öğrenci yurdunda kız kavgası

Paylaş
Erkek öğrenci yurdunda kız kavgası

Kütahya'da üniversite öğrecisi Özdemir Örnek, kaldığı erkek yurdunda pencereyi açıp kız yurduna doğru bakan bir grup öğrenciyle tartıştı

Afyonkarahisar yolu üzerinde bulunan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı erkek öğrenci yurdunda meydana gelen olayda, ididalara göre Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü 1'nci sınıf öğrencisi Özdemir Örnek , dün akşam saatlerinde, yurdun pencere camlarını açıp karşıdaki kız öğrencilerin kaldığı yurda bakan bir grup öğrenciye, ‘Benim kız arkadaşıma nasıl bakarsınız?’ diyerek tartıştı.

Haberin Devamı

Araya giren diğer öğrenciler, tartışmayı kavgaya dönüştürmeden ayırdı. Bu akşam saat 19.00 sıralarında, yurt yemekhanesinde karşılaşan Özdemir Örnek ile dün tartıştığı öğrenciler arasında yeniden tartışma çıktı. İdialara göre Özdemir Örnek, yemekhane tezgahından aldığı bıçakla ‘Burasını Taksim'e çevirim’ diyerek öğrencilere saldırdı. Kısa süren bir arbedenin ardından Özdemir Örnek dışarı kaçtı.

Tartışma dışarıda da sürdü. Sayıları 200'ü bulan öğrenciler, eli bıçaklı Özdemir Örnek'i linç etmek istedikleri öne sürüldü. Bu sırada yurt önünde geçmekte olan Kütahya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde görevli polisler, Özdemir Örnek'in elindeki bıçağı alıp diğer öğrencileri de uzaklaştırdı.

Haberin Devamı

Olay nedeniyle yurda çok sayıda polis ekipleri sevk edildi. Vanlı olduğu belirtilen Özdemir Örnek, ekip otosuna bindirilirken gazetecilere doğru, zafer işareti yapıp ‘Öğrenciye kalkan ele kırılsın’ diye bağırdı.

Aldığı yumruk darbeleriyle hafif şekilde yaralanan Özdemir Örnek, polisler tarafından götürüldüğü Kütahya Devlet Hastanesi'nde tedavisi yapılarak taburcu edildikten sonra gözaltına alındı.

Oğuzhan KILIÇ/KÜTAHYA, (DHA)