Ekonomi Erkekler bu yıl da Noel Baba

Erkekler bu yıl da Noel Baba

Paylaş
Erkekler bu yıl da Noel Baba

Avantajix.com’un “Yılbaşında kim kime hediye alıyor” anketine göre, hediyede aslan payı çocukların. Anneler, kıl payıyla sevgilinin gerisinde kalırken herkese hediye almaktan cüzdanları boşalan erkekler ise yine hediyesiz bir yılbaşı geçirecek gibi görünüyor

400’ü aşkın sanal mağazadan alışveriş yapanlara para ödeyen site Avantajix.com, 25-40 yaş grubundaki çalışan üyelerinden yaklaşık binine “Yılbaşında kime hediye aldıklarını” sordu.

Tamamı yılbaşı için en az bir kişiye hediye alan kişilerinkatıldığı ankete yanıt veren, annelerin yüzde 95’inin, babaların da yüzde 76’sının çocuklarına hediye aldığı belirlendi. Evli erkeklerin yüzde 60’ı, çocuklarının yanı sıra eşine hediye aldığını belirtirken kadınlarda bu oran yüzde 25’lere kadar düşüyor.

10 ERKEKTEN 1'İ BABASINA HEDİYE ALIYOR

Bekar erkeklerin yüzde 76’sı sevgilisine, yüzde 37’si anneye, yüzde 18’i ise kardeşine hediye alıyor. On erkekten sadece biri babaya hediye almayı aklına getiriyor. Evli olmayan kadınlar ise hediye alımında anneye öncelik veriyor. Bekar kadınların yüzde 65’i anneye, yüzde 33’ü kardeşine, yüzde 28’i erkek arkadaşına hediye aldığını belirtirken babayı düşünen kız çocukların oranı da yüzde 23’te kalıyor.

25 MİLYON İŞLEM BEKLENİYOR

Güçlü Kayral, kredi kartıyla yapılan online alışverişlerde Aralık ayının son derece yoğun geçtiğini bildirdi.

2015 yılının en fazla online alışveriş işleminin 20 milyon 877 bin adetle Aralık ayında yapıldığını anımsatan Kayral, “Bu yıl Aralık ayındaki işlem adedi beklentisi 25 milyon. Bunların büyük çoğunluğunu yılbaşı nedeniyle alınan hediyeler oluşturuyor” dedi.

Kayral, Avantajix.com’un son yıllarda alışveriş tutkunlarının adresi haline geldiğini de anımsatarak şunları söyledi: “Tüketici, artık online alışverişi oldukça bilinçli yapıyor. Alışveriş karşılığı para iadesi yapan Avantajix.com benzeri sitelerin üye sayısı her eçen gün artıyor. Tüketici, sanal mağazalara doğrudan değil de Avantajix.com üzerinden girerse bu mağazalardan komisyon alıyoruz ve bu komisyonu alışveriş yapan kişiye ödüyoruz. Bu para bir indirim değil, direkt nakit para ödeniyor. Üründe bir indirim söz konusuysa tüketici ondan da yararlanıyor. Siteden 10 milyona yakın ürüne ulaşmak ve satın aldıkça nakit para kazanmak mümkün.”

Haberin Devamı